Lance Stroll: Het is hier altijd zwaar

Stroll auto zondag Baku 2023

Lance Stroll had het lastig tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureur van Aston Martin had het hele weekend al last van problemen aan zijn auto. Desondanks is hij als zevende over de streep gekomen. 

Lance Stroll had geen gemakkelijke race tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het hele weekend kampt de coureur van Aston Martin met problemen aan zijn auto. Zo kon hij bijna het hele weekend niet zijn DRS gebruiken. Ook viel de pace tegen volgens de Canadees. Desondanks zijn lastige race heeft hij wel de nodige punten binnengehaald voor Aston Martin met een keurige zevende plek. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll)

Muur

Veel coureurs kwamen akelig dichtbij de muur, enkelen wisten hem ook te raken. Zo had Stroll het ook lastig met de muren. Hij raakte hard de muur waar Nyck de Vries zijn auto kapot had gereden. Daar kwam hij met een gelukje weg. Daardoor ervaarde hij de race ook als zwaar. "Het is hier altijd zwaar, als je het net even verkeerd inschat kun je de muur raken. Dat zag je ook bij mij. Zoiets kan je race eindigen, maar gelukkig kwam ik er mee weg", aldus Stroll tegenover F1.com.

Niet comfortabel

Stroll zat, mede door de pace van de auto, niet comfortabel in de auto. Zo had hij een ongelukje met de muur en werd hij ingehaald door Lewis Hamilton. "Ik voelde me niet helemaal comfortabel in de auto tijdens de race. Ik had dat ongelukje met de muur en Hamilton haalde me in. Ik had ook niet helemaal de pace om goed mee te komen", vertelt de Canadees. Voor hem is dat iets om naar te kijken voor Miami. Afgezien daarvan is hij tevreden met het resultaat. "Daar moeten we naar kijken voor Miami. Desondanks was het een goede dag voor het team en hebben we goede punten gescoord."

Lees ook: Fernando Alonso: Dat is ons sterkste punt

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull is een klasse apart

Lees ook: Max Verstappen: Het is een lang seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden