Mercedes verlaat teleurgesteld Bakoe

russellbakoe2023

Het team van Mercedes kende geen makkelijke Grand Prix van Azerbeidzjan. Lewis Hamilton werd zesde, George Russell kwam als achtste over de streep.

Lewis Hamilton baalde van de timing van de safety car, zo vertelde de zevenvoudig wereldkampioen tegen F1.com. "Dat heeft onze kansen verminderd. Tijdens die safety car verloren we vijf plekken. Daar kon ik niks aan doen. Ik heb me daarna gefocust op waar ik wel wat aan kan doen. Ik ging er daarna vol voor en ik had mooie gevechten met enkele concurrenten. Ik zat ook nog dicht achter de Ferrari (van Carlos Sainz), maar dat lukte net niet."

Russell: Herstart funest

George Russell erkende dat de herstart voor hem de race verpest had. De Brit verloor direct wat plaatsen. "De snelheid was goed, maar het volgen en inhalen is gewoon erg lastig. De start ging goed, ik won daar direct plaatsen. De herstart was echter niet goed, daar verloor ik tijd. Daar baal ik van. We hadden vijfde kunnen worden."

Stappen naar voren

Hamilton is blij dat er weer gevochten kon worden met Ferrari en Aston Martin. "Het is heel belangrijk om daar weer te zijn. Ook vinden we het belangrijk dat we de auto beter leren kennen. De auto is lastig te besturen dit jaar. Het voelde vandaag wel beter, maar nog niet perfect. We zijn op het juiste pad en als de upgrades komen kunnen we verder naar voren."

Ook Russell ziet dat het beter gaat, maar dat er nog altijd wat te halen valt. "We moeten sneller worden. Iedereen zal nieuwe dingen meenemen, we moeten hopen dat onze upgrades beter werken dan de rest van het veld."

Lees ook: Lance Stroll: Het is hier altijd zwaar

Lees ook: Fernando Alonso: Dat is ons sterkste punt

Lees ook: Lando Norris: Het blijft een uitdaging

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden