Gemengde gevoelens bij coureurs Alpine na chaotische Q3

Esteban Ocon zaterdag Miami 2023

Beide coureurs van Alpine starten vanuit de top 10. Toch heersen er gemengde gevoelens. Pierre Gasly is extreem tevreden met zijn behaalde P5 en ziet een geweldig uitgangspunt. Maar Esteban Ocon is niet tevreden met zijn P8. Er had meer ingezeten als er geen rode vlag was geweest. 

De coureurs van Alpine kwamen met een kater terug uit Baku. Daar ging het hele raceweekend niet al te best en verlieten beide coureurs Azerbeidzjan puntloos. Echter, gaat het in Miami met sprongen vooruit en sluiten ze VT3 zelfs af als vijfde en zesde. De eerste twee kwalificatie rondes gaan dan ook goed voor het Franse duo. halverwege Q3 staat Pierre Gasly vijfde en Esteban Ocon achtste. Net wanneer iedere coureur hun laatste ronde wilt rijden gooit een rode vlag roet in het eten. Iets waar Gasly wel blij mee is, maar Ocon totaal niet. 

Sterke auto

Het sprintweekend in Baku is een weekend wat Gasly snel wilt vergeten. Hij werd veertiende, na een rampzalig weekend. Toch lijkt het in Miami beter te gaan voor de Franse coureur en weet zich als vijfde te kwalificeren. "Ik ben erg tevreden met de kwalificatie. Het is voor het team geweldig dat allebei de auto’s in de top 8 gekwalificeerd zijn, dat was na Baku zeker nodig", aldus Gasly tegenover F1.com. Volgens Gasly is het goede resultaat voornamelijk te danken aan de mensen in de fabriek, die dag en nacht hard gewerkt hebben. "Iedereen in de fabriek heeft het geweldig gedaan in zo’n korte tijd. We hebben een sterke auto neergezet."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Rode vlag

Ocon is minder tevreden met zijn kwalificatie. Hij had in zijn eerste ronde in Q3 een achtste tijd genoteerd en was met verbeteringen bezig toen er een rode vlag kwam. "We hadden een ronde neergezet in Q3, maar dat zou niet mijn beste tijd worden. Toen hebben we er nieuwe banden onder geschroefd. Ik was de eerste twee bochten al sneller dan die tijd en toen kwam de rode vlag. Heel ongelukkig dus", vertelt Ocon. Volgens de Fransman had er, net zoals zijn teamgenoot, een top 5 plek in gezeten. Hij is dan ook teleurgesteld dat dat niet gehaald is. "Er had een top 5 in gezeten, net zoals Gasly. Het is dan ook frustrerend dat het niet gelukt is."

Lees ook: Sergio Pérez na pole: Slechtste weekend tot nu toe

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Lees ook: Carlos Sainz: We gingen voor P3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden