Leclerc schuldbewust na crash kwalificatie

door Gijs Leuvenink
leclercmiami2023

Charles Leclerc steekt zijn hand in eigen boezem na de crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Volgens de Ferrari-coureur was het zijn eigen schuld en onacceptabel om twee keer in één weekend te crashen.

Leclerc werd door F1.com gevraagd of de auto onbestuurbaar was, maar daar wilde de Monegask niet zijn reden vandaan halen. "Iedereen heeft het hier moeilijk. Om twee dagen achter elkaar te crashen in dezelfde bocht, is simpelweg onacceptabel."

Streng

De Ferrari-coureur baalt enorm van zijn eigen fouten, naar eigen zeggen rekent hij zich dit zichzelf ook streng aan. "Ik ben altijd enorm streng voor mezelf. Dit wat ik vandaag deed is gewoon niet goed. Ik ben goed in de kwalificatie en ik weet daar vaak het maximale uit de auto te halen. Ik ging vandaag gewoon te veel pushen. Ik verknalde bocht één al en wilde die tijd te graag goed maken."

Schade beperken

Leclerc ziet voor de zondag wel kansen, maar volgens hem is het met name een kwestie van schadebeperking. "Het is echt heel lastig hier. Ik heb het hele weekend al problemen om de balance goed te krijgen. We zullen morgen zien hoe het zich ontvouwt."

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs Alpine na chaotische Q3

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden