McLaren zoekt oplossingen na slechte kwalificatie Miami

Lando Norris Brazilië kwalificatie LATimages

Het team van McLaren is naarstig op zoek naar antwoorden na de kwalificatie in Miami. Beide coureurs kwamen Q1 niet door en hebben geen idee hoe de problemen opgelost kunnen worden.

In gesprek met F1.com liet Lando Norris duidelijk weten dat het verwachtingspatroon laag was en dat het echt een gevecht was om de auto te besturen. "We hadden dit precies verwacht. Het is zo dat we een beetje problemen hier hebben vanwege de hitte. Daardoor verliezen we balans in de auto. De problemen worden dan nog groter dan dat ze zijn."

Hitte problemen

Oscar Piastri had het ook niet voor elkaar en baalde. "We hadden de hele dag al moeite. We hadden gewoon de snelheid niet. Ja het zit dicht bij elkaar, maar we kregen het niet voor elkaar. We moeten uit zien te vogelen waar dat vandaan komt."

Verwachtingen zondag

Norris ziet wel dat het nog leuk kan worden zondag. "Ik verwacht niet echt een moeilijke race. We hebben wat kunnen opsparen dit weekend en dat kan eruit komen zondag. Ik hoop dat we een leuke race zullen hebben."

Piastri laat weinig hoop uit zijn woorden klinken. "Ik hoop dat we de problemen kunnen vinden en oplossen. Het zal hoe dan ook morgen een hele zware race worden."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Leclerc schuldbewust na crash kwalificatie

Lees ook: Mercedes erg ontevreden na kwalificiatie Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden