Optimistisch Alfa ziet kansen in race na kwalificatie Miami

zhoumiami2023

Het team van Alfa Romeo ziet kansen voor punten na een prima kwalificatie in Miami. Valtteri Bottas kwam tot een tiende plek, Guanyu Zhou miste Q3 en start als twaalfde.

Een blije Bottas ziet kansen voor de zondag en verder het seizoen in, zeker omdat Alfa Romeo zonder upgrades naar Miami trok. In gesprek met F1.com liet de Fin weten dat het weekend voor hem vooral op het racen gericht was in plaats van de auto te optimaliseren "We hebben de auto helemaal goed afgesteld, van begin af aan hier al. We konden daarom echt ons focussen op het rijden in plaats van het continu goed zoeken naar de ideale afstelling."

Zhou: Q3 zat erin

Guanyu Zhou is lichtelijk teleurgesteld met zijn twaalfde startplek. "We hadden de kans om in Q3 te komen. Als ik een slipstream kon krijgen had ik misschien die paar missende tienden gepakt om wel in Q3 te komen. Ik ging voor Valtteri de baan op en bleek daarna ook nog de voorste van het rijtje te zijn."

Punten is het doel

Voor Bottas is er maar één doel in Miami. "We hebben maar één doel hier. We moeten punten halen. Als ik een rondje had kunnen rijden in Q3 had ik misschien zelfs nog wat harder gekund, dus het zit erin. Bij mij is er geen twijfel, we moeten punten scoren."

Ook Zhou is hoopvol voor zondag. "Ik voel me op mijn gemak hier. We zitten er een stuk beter bij dan in Bakoe met ook nog dezelfde auto. Het is goed om te zien dat we met een auto in Q3 zijn gekomen en we moeten zondag gaan voor punten."

Lees ook: Leclerc schuldbewust na crash kwalificatie

Lees ook: Mercedes erg ontevreden na kwalificiatie Miami

Lees ook: McLaren zoekt oplossingen na slechte kwalificatie Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden