Franz Tost had graag Mick Schumacher bij AlphaTauri gezien

door Patrick Wuite
Mick Schumacher auto zondag Abu Dhabi

Mick Schumacher had in 2023 een AlphaTauri-coureur kunnen zijn. Dat verklapt AlphaTauri-teambaas Franz Tost, die een grote fan is van de zoon van Michael Schumacher. 

Het contract van Mick Schumacher bij Haas werd niet verlengd. Het team onder leiding van Günther Steiner koos voor de ervaren Nico Hülkenberg, die in 2023 dus terugkeert in de sport. Maar doordat dit pas in een laat stadium duidelijk werd en de meeste zitjes al vergeven waren, staat Mick Schumacher komend jaar langs de zijlijn als test en reservecoureur van Mercedes. Maar dat neemt niet weg dat AlphaTauri-teambaas Franz Tost hem graag in zijn auto had willen zien. 

"Ik ben een hele grote fan van Mick en ik weet zeker dat hij het talent heeft om succesvol te zijn in de Formule 1", vertelt Tost aan het Duitse RTL

Tost Tsunoda

Politieke reden

Dat AlphaTauri uiteindelijk voor Nyck de Vries ging en niet Schumacher vastlegde, heeft een politieke oorzaak. "Hij lag nog vast bij Ferrari. Zij hadden hem dan moeten laten gaan. Dat hebben ze uiteindelijk ook gedaan, maar dat gebeurde vrij laat en toen waren de zitjes bij AlphaTauri al ingenomen", aldus de teambaas van AlphaTauri.

Lees ook: Alfa Romeo presenteert nieuwe bolide op 7 februari

Lees ook: AlphaTauri: Gasly versus Tsunoda

Lees ook: George Russell: Lewis en ik moeten elkaar blijven respecteren

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden