Frederic Vasseur: 'Sauber zit in spiraal van goed nieuws'

dcd1815se380

De opwaartse lijn die Sauber het afgelopen seizoen heeft gevonden is de sleutel tot het aantrekken van Kimi Raikkonen, zo beweert teambaas Frederic Vasseur in gesprek met Motorsport.com.

Raikkonen kondigde vorig jaar september aan Ferrari aan het einde van het seizoen te verlaten en terug te keren naar Sauber. Dat team is aan een opmerkelijk opmars bezig sinds het in 2016 en 2017 met respectievelijk 2 en 10 punten als tiende eindigde in de strijd om de constructeurstitel. Door een nieuwe intensievere samenwerking met Ferrari, toptalent Charles Leclerc en het aantrekken van goed personeel reed het team afgelopen seizoen 48 punten bij elkaar, goed voor een achtste plaats bij de constructeurs.

Vasseur noemt al deze positieve elementen een "spiraal van goed nieuws" en beslissend bij de terugkeer van Raikkonen: "We hadden elke week goed nieuws te melden. We zitten in een veel betere situatie dan een jaar geleden en kunnen bij het aantrekken van nieuw personeel kiezen uit topkandidaten, ook bij de coureurs. Het feit dat we verbeteren, opgroeien, iets aan het bouwen zijn: ik denk dat het iets toevoegt voor alle teamleden, inclusief de rijders."

Vasseur denkt overigens dat het beste nog moet komen voor de Zwitserse stal: "We hebben sinds begin vorig jaar enorm veel mensen aangenomen en dat begint zich nu uit te betalen. Een deel van die nieuwe mensen werkten aan de auto van 2018, maar een ander deel hebben we direct op de auto van 2019 gezet."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen