Frijns pakt pole voor tweede E-Prix van Diriyah

frijns-pole-troffee

Robin Frijns heeft pole gepakt voor de tweede E-Prix van Diriyah. Mercedes-EQ Formula E team en Venturi Racing mochten in verband met een crash van Edoardo Mortara niet deelnemen aan de kwalificatie.

In de superpole-sessie ging het tussen Müller, Turvey, Bird, Blomqvist, Sette Câmara en Frijns. De Nederlandse-coureur van Envision Virgin Racing was bijna drie tienden sneller dan nummer twee Sette Câmara en bijna vijf tienden sneller dan nummer drie Bird.

Nyck de Vries kreeg niet de kans om zijn tweede pole van het weekend te pakken. Mercedes mocht namelijk net als het team van Venturi Racing niet meedoen aan de kwalificatie. Dat had de FIA bepaald naar aanleiding van een zware crash van Venturi Racing-coureur Mortara.

Crash Mortara

Tijdens VT3 deed Mortara een proefstart, maar door een probleem met de remmen van zijn bolide schoot hij op hoge snelheid rechtdoor de muur in. Omdat Venturi gebruikmaakt van de aandrijflijn van Mercedes moet het probleem eerst goed onderzocht worden, voor de FIA uitspraken doet over de deelname van Venturi en Mercedes aan de race.

De tweede race van het weekend begint om 18.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op Ziggo Sport Racing.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1365661138659258371?s=20

Lees ook: Nyck de Vries wint E-Prix van Diriyah

Lees ook: Nyck de Vries: ''Toeslaan als de eindstand wordt bepaald''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen