Frustratie bij AlphaTauri na problematische kwalificatie

SI202210230118_hires_jpeg_24bit_rgb

De kwalificatie voor AlphaTauri verliep alles behalve vlekkeloos en beide coureurs kwamen niet verder dan Q2. Yuki Tsunoda kwam in de knoei met tracklimits en Pierre Gasly werd voor het tweede weekend op rij achtervolgd door remproblemen. 

Gasly was woedend op de radio nadat zijn remmen in de grote remzones van bocht 1 en bocht 11 bleven blokkeren. "Als ze niet wakker worden, is het niet mijn schuld." zei hij tegen het team.

Zelfde probleem als Suzuka

"Het was hetzelfde probleem als Suzuka met de voorremmen. Elke keer als ik remde, waar dan ook, blokkeerde de voorkant." zegt Gasly tegen F1.com. "Frustrerend omdat we het hele weekend in de top tien stonden en ik net één ronde in Q2 heb kunnen rijden, dus ik ben teleurgesteld." De Fransman kwalificeerde zich als dertiende, maar start dankzij gridstraffen om hem heen de race vanaf P11. 

Tsunoda's rondetijd werd verwijderd na het overschrijden van tracklimits en kwalificeerde zich vijftiende, maar schuift net als zijn teamgenoot twee plekken op. "We moeten ergens snelheid vinden. Ik verwacht niet te veel voor morgen, maar ik zal proberen punten te scoren."

Red Bull-familie

Ook het overlijden van Red Bull-topman Dietrich Mateschitz komt aan bij de AlphaTauri-coureurs. "Ik stuurde een bericht naar zijn familie vlak voor de kwalificatie." zegt Gasly. "Wat hij met Red Bull heeft bereikt, wat hij ons allemaal heeft gegeven als onderdeel van de Red Bull-familie, zal voor altijd worden herinnerd."

"We hebben elkaar een paar keer ontmoet," vertelt Tsunoda. "Hij was echt een aardige vent en hij heeft een grote impact gehad op Red Bull Racing en AlphaTauri. Ik zal voor hem morgen extra hard pushen."

Lees ook: Sainz na pole: Dit zat er aan te komen!

Lees ook: Helmut Marko rouwt om verlies Mateschitz

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden