Helmut Marko rouwt om verlies Mateschitz

door Gijs Leuvenink
1920x1080-Dietrich-Mateschitz-Red-Bull

Red Bull-topadviseur Helmut Marko noemt het overlijden van Red Bull-topman Dietrich Mateschitz 'een erg harde klap'. De Oostenrijkse adviseur was bij het raceteam het verlengstuk van Mateschitz.

Tegenover Sky Deutschland sprak een verdrietige Marko zijn bewondering uit over de kansen die Mateschitz het team geboden heeft. "De successen die we behaald hebben zijn volledig te danken aan Dietrich. Hij gaf ons visie en vertrouwen dat we het team konden opbouwen, maar liet ook zijn ondernemershart zien. Daarnaast was hij ook heel bescheiden als persoon."

Harde klap

Het overlijden komt hard aan bij Marko, die tot voor kort nog veel gesprekken had met Mateschitz. De topman was zelfs nog betrokken bij de mogelijke deal met Porsche, deze deal klapte uiteindelijk. "We wisten al een tijdje dat hij ziek was, maar dat maakt het niet makkelijker. Dat hij zo vroeg overleden is, doet pijn."

Groot racehart

Voor Marko is het behalen van de constructeurstitel nu een prioriteit, zo wil hij zijn vriend Mateschitz eren. Volgens Marko was Mateschitz een groot fan. "Hij genoot van de successen. Ook na Verstappen zijn tweede titel, Verstappen is zelfs nog bij hem geweest om het te vieren. Nu willen we de constructeurstitel binnenhalen ter ere van Dietrich."

Lees ook: Charles Leclerc: "Carlos verdient het om op pole te staan"

Lees ook: Verstappen in gedachten bij Mateschitz, na moeizame kwalificatie

Lees ook: Sainz na pole: Dit zat er aan te komen!

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden