Charles Leclerc: Carlos verdient het op pole te staan

door Frederique van Grinsven
Leclerc Sainz

Charles Leclerc is als tweede geëindigd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het zou met de pole position van Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz een eerste startrij voor het team betekenen, maar Leclerc heeft 10 plaatsen gridstraf na een motor- en turbowissel.

Ferrari overtrof Red Bull tijdens de kwalificatie en beide Ferrari's waren aan elkaar gewaagd. Na een indrukwekkende ronde van Sainz en een fout van Leclerc in de laatste sector, was het verschil tussen de twee 0.065 seconden.

'Carlos deed het beter'

"De laatste ronde was niet de beste en Carlos deed het vandaag beter en verdient het om op pole te staan", zegt Leclerc direct na afloop van de kwalificatie tegenover Danica Patrick. "Het is natuurlijk moeilijk. Zeker met de wind verandert de auto veel van ronde tot ronde, maar over het algemeen heb ik mijn best gedaan."

Red Bull vs Ferrari

Met het kampioenschap voor de wereldtitel in Suzuka afgerond, is het nu de focus op de strijd bij de constructeurs. Door zijn gridstraf start Leclerc vanaf de twaalfde plek en ligt het voordeel bij Red Bull. Zolang Ferrari minder dan negentien punten binnenhaalt, is het kampioenschap van de constructeurs in handen van Red Bull. 

"Ik zal wat verder naar achteren starten vanwege de penalty, maar het plan is om zo snel mogelijk terug naar voren te komen", vertelt Leclerc. "Ik neem geen gekke risico's, maar als er een kans is zal ik hem pakken."

Ferrari Sainz Leclerc Austin USGP

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Carlos Sainz pakt pole op COTA, Verstappen derde

Lees ook: Logan Sargeant met genoeg licentiepunten in 2023 bij Williams

Lees ook: Antonio Giovinazzi: Moet mijn excuses aanbieden

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden