Gasly en Kvyat over hun degradatie van Red Bull naar AlphaTauri

AP-234BT1CW91W11_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Nu het Formule 1-seizoen stil ligt, hebben de coureurs alle tijd om te trainen, simracen en nieuwe dingen te leren. In de Sky Sports F1 Vodcast gaan Pierre Gasly en Daniil Kvyat in op hun dagelijkse bezigheden, hun tijd bij Red Bull Racing en hun samenwerking bij het team van AlphaTauri.

Voor Gasly bestaat het leven op dit moment vooral uit trainen. Hij zit samen met zijn personal trainer al enkele weken vast in een hotel in Dubai. Terug naar Italië kon hij ten tijde niet en terug naar zijn thuisland, Frankrijk, wilde hij niet, omdat hij zijn familie niet in gevaar wil brengen.

"Ik denk als het lukt om het seizoen begin juli van start te laten gaan, dat we een redelijk aantal races kunnen verrijden dit jaar", stelt Gasly in gesprek met Sky Sports F1. De Fransman is momenteel bezig met het perfectioneren van zijn Italiaans en het leren voor het behalen van zijn vaarbewijs. Verder vertelt hij, 'dat het hotelpersoneel allerlei sportapparatuur in de kamer naast die van hem heeft gezet, zodat hij veel kan trainen.'

Gitaarspelen

Ook Daniil Kvyat heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Zo heeft de Rus een kleine trainingsruimte bij hem thuis in Monaco opgezet, zodat hij toch kan sporten. Ook is hij aan de slag gegaan met de tondeuse, waardoor hij op dit moment met een gemillimeterd kapsel door het leven gaat. Daarnaast oefent Kvyat fanatiek met gitaarspelen en na veel aandringen van zowel de Sky Sports F1-journalisten als Gasly, besluit de Rus zijn gitaar erbij te pakken om wat te laten horen (rond minuut 8 van de video).

Op de vraag hoe Gasly en Kvyat terugkijken op hun degradatie van Red Bull Racing naar toen nog Toro Rosso (heet nu AlphaTauri), zegt Kvyat het volgende: "Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar Red Bull steunt mijn carrière al heel lang. Namelijk al sinds ik nog kartte." Volgens de Rus kent elke 'samenwerking' ups en downs, dus ook die met Red Bull Racing. "Natuurlijk is het mooi om de kans te krijgen om in de Formule 1 te blijven racen. We kunnen allemaal niet wachten tot we weer mogen racen, dat is het enige waar we nu aan denken."

Succesvolle samenwerking

Heeft hun soortgelijke situatie met betrekking tot een degradatie van Red Bull Racing naar Toro Rosso (nu AlphaTauri) de twee coureurs ook dichter bij elkaar gebracht? "Ik en Daniil kennen elkaar al lang, sinds 2009 geloof ik. Ik wil niet zo ver gaan om te zeggen dat het ons dichter bij elkaar heeft gebracht, maar we snappen de situaties waar we allebei in zaten", vertelt Gasly. "We werken goed samen, onze samenwerking de afgelopen 6 maanden was best succesvol en productief. Het gaat goed en we kunnen allebei niet wachten om dit jaar weer te gaan racen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen