Gasly: ''Ik probeer altijd van iets negatiefs, iets positiefs te maken''

door Hidde Wissels
AP-1ZR2B57ZS2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kende een moeilijke periode in 2019 toen hij tweede rijder werd bij Red Bull Racing. De Fransman kende een zware eerste seizoenshelft en presteerde ondermaats, wat ervoor zorgde dat Alexander Albon zijn stoeltje in het tweede gedeelte van 2019 mocht overnemen. Ook op social media kreeg hij er behoorlijk van langs en dat ontging hem niet.

''Je ziet duidelijk wat er gebeurt'', begint Gasly tegenover Racer. ''Je ziet wat mensen zeggen. In mijn leven, sinds ik heel klein was, vertelden mensen me: 'Het is onmogelijk dat je de F1 haalt. Slechts 20 coureurs zitten in F1, waarom probeer je het zelfs? Het is me altijd gelukt om deze negatieve gedachten en negatieve energie om te zetten in iets positiefs. Om meer energie en een nog sterkere motivatie en wil op te wekken en ik kwam er altijd sterker uit door deze negatieve energie.''

Gasly weet dat meningen van buitenaf niet gegrond zijn, omdat die niet weten wat er echt is gebeurd en gezegd. Toch is hij niet iemand die gaat moddergooien, ook omdat hij aan Red Bull zijn carrière te danken heeft.

''Ik denk gewoon dat mensen oordeelden zonder over alle informatie te beschikken. Als professioneel atleet en professioneel coureur kan ik niet praten, er zijn dingen die vertrouwelijk moeten blijven. Er zijn verschillende redenen waarom het bij Toro Rosso werkte en we hebben een goed einde van het jaar gehad. Sommige redenen zijn genoemd, andere niet, maar helaas hebben mensen hun eigen oordeel en dat moet ik accepteren. Ik ben een coureur bij Red Bull en dankzij hen kan ik in de Formule 1 rijden. Wat er in die zes maanden is gebeurd, verandert niets aan onze relatie en wat ze voor mij hebben gedaan. Er waren problemen, er waren dingen die anders aangepakt hadden moeten worden. Als we dit opnieuw zouden moeten doen, zouden veel dingen anders zijn gegaan'', besluit hij.

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden