Gasly van streek na kwalificatie: "Hebben slecht werk geleverd"

SI202109250231_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly was erg van streek na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Fransman kende een enorm tegenvallende sessie en kwam niet verder dan P12, iets wat volgens hem buiten zijn eigen schuld lag. "Al drie ronden riep ik dat we naar binnen moesten om de banden te wisselen, want de baan droogde op en de banden die ik op dat moment had, waren dood", stelde Gasly na afloop bij Ziggo Sport.

"Eerlijk gezegd ben ik enorm van streek", begon de AlphaTauri-coureur. Zijn anders zo relaxte en open houding was gesloten en strak gespannen. Na afloop van Q2, waar de Fransman niet verder kwam dan de twaalfde tijd, was te zien en te horen hoe boos hij was. Zijn gebalde vuisten sloegen de halo in een poging om zo wat van zijn frustratie kwijt te kunnen, maar het leek niet echt te helpen. Eenmaal in de garage wist Gasly niet hoe snel hij uit zijn auto moest klimmen om even weg te lopen en een moment voor zichzelf te pakken.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Rusland / Sotsji / Formule 1 / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Ook voor de camera bij Jack Plooij wilde de Fransman niet te veel vertellen over de reden achter zijn woede. "We hadden de pace om in de top-5 te staan, zeker nu Max (Verstappen red.) en Charles (Leclerc red.) een gridstraf pakken", begon de AlphaTauri-coureur zijn uitleg. "Elke keer dat we naar buiten gingen, waren we snel, maar we bleven te lang buiten op gebruikte banden. Al drie ronden riep ik dat we naar binnen moesten om de banden te wisselen, want de baan droogde op en deze banden waren dood."

"We hebben gewoon geen goed werk geleverd"

Toch besloot het team om Gasly niet naar binnen te halen en dat betekende het einde van de kwalificatie voor het Italiaanse team. Want ook Yuki Tsunoda wist niet door Q2 heen te komen, hij kwalificeerde zich als dertiende. "Ik snap niet waarom we geen bandenwissel gedaan hebben. De meeste andere coureurs deden dat wel." Gasly weet dat er veel meer in had gezeten. "Het was een makkelijke Q3 geweest met een goed resultaat, maar we hebben gewoon geen goed werk geleverd en dat is erg jammer. Wat er is gebeurd is gebeurd, we moeten ons nu richten op de race en daar terugkomen."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Rusland kwalificatie

Lees ook: Norris over eerste pole: “Risico heeft vruchten afgeworpen”

Lees ook: Sainz: “Heb goede tow nodig bij start van de race”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden