Geen start voor Yuki Tsunoda tijdens GP Saoedi-Arabië

alonso sprint imola

Yuki Tsunoda moest de Grand Prix van Saoedi-Arabië uitzitten vanwege een probleem met zijn AlphaTauri. De Japanner startte niet en moest vanaf de zijlijn toekijken hoe teamgenoot Pierre Gasly wel in de punten reed. 

Tsunoda weet niet wat het precieze probleem is. Het is wel de volgende AlphaTauri met problemen, Gasly viel namelijk uit in de Grand Prix van Bahrein. Hij vindt het jammer dat het team zoveel tegenslagen heeft. Hij vindt dat ze zo niet door kunnen gaan en zegt dat het team het probleem zo snel mogelijk moet kunnen oplossen. 

Racepace

Het is daarom ook enorm frustrerend voor de Japanner om te zien dat de auto wel de snelheid heeft om in de punten te rijden. Zijn teamgenoot pakte een paar punten voor AlphaTauri op de achtste plaats. Tsunoda zegt dat hij misschien ook wel punten had kunnen pakken vanaf plaats negentien omdat er veel in de race is gebeurd. Een teleurstelling voor hem, maar hij zegt ook dat het is zoals het is. "We moeten het als team samen doen en de problemen oplossen voor betere resultaten. Maar we kijken vooruit", aldus Tsunoda.

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Saoedi-Arabië na zinderend slot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen