Geen straf Leclerc voor crash met Hartley

Leclerc

Charles Leclerc maakte dit weekend zijn debuut in Monaco. Helaas klapte de Monegask aan het einde van zijn thuisrace in de achterkant van de Torro Rosso van Brendon Hartley. Omdat de oorzaak van de crash een mechanisch probleem was, besloten de stewards hem niet te bestraffen.

Leclerc maakt dit jaar een ijzersterke indruk in de Sauber. Met het achterhoede team wist hij al een aantal maal in de punten te finishen. Helaas verliep voor hem de Grand Prix van Monaco iets minder rooskleurig. Met nog slechts acht ronden te gaan ging het mis. Leclerc en Hartley waren in gevecht om de 11e plek toen de Monegask bij het uitkomen van de tunnel vol in de achterkant van de Torro Rosso van Hartley crashte.

Omdat het duidelijk was dat het zijn fout niet was, zagen de stewards geen reden om hem te bestraffen. Eén van zijn remmen begaf het namelijk tijdens het aanremmen voor de chicane. Leclerc probeerde Hartley nog te ontwijken door in de vangrail te duiken, maar er was gewoonweg geen ruimte meer om een crash te voorkomen.

"Helaas was er een probleem met mijn remmen in de slotfase van de race. Ik probeerde de wagen voor me te ontwijken, maar ik kon helaas niets doen. Het was een zware race en het is teleurstellend dat ik hem niet kon uitrijden," aldus een sippe Leclerc. Ook Hartley baalde natuurlijk van zijn abrupte uitvalbeurt: "Aan het einde van de race liep ik in op Carlos [Sainz] voor plek 10, maar toen werd ik van achteren geraakt door een Sauber. Charles en ik hebben na afloop met elkaar gesproken en hij vertelde dat hij een probleem met zijn remmen had. Het is best wel frustrerend, maar dat is Monaco."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden