Geen updates voor Schumacher in Hongarije

door Patrick Wuite
Haas Mick Schumacher Oostenrijk 2022

Het team van Haas komt in Hongarije met de eerste en tevens laatste update van het seizoen, maar Mick Schumacher zal nog met de oude auto gaan rijden, zo bevestigt teambaas Günther Steiner. Reden? Te weinig onderdelen.

Waar de meeste teams week in week uit met nieuwe onderdelen komen, heeft Haas voor een andere aanpak gekozen. Eerst het concept volledig begrijpen, daar de vruchten van plukken en dan met gerichte updates komen. Haas zou eigenlijk al eerder met deze grote update komen, maar door de grote hoeveelheid aan crashes komt deze upgrade nu pas. En daardoor loopt Schumacher, die dit seizoen al vaak is gecrasht, komend weekend de updates mis, zo verklapt Günther Steiner.

"We hebben al nauwelijks reserveonderdelen voor één auto, laat staan voor twee auto's", vertelt Steiner. "We hebben al veel incidenten gehad dit jaar en daardoor zijn onze materialen op", aldus de Italiaan. En doordat Magnussen hoger staat in het kampioenschap krijgt hij de updates en moet Schumacher wachten, maar dat vindt de zoon van Michael Schumacher niet erg. 

Mick Schumacher Frankrijk

Sterk weekend

"Het is niet anders. Als het goed is, gaan we competitief zijn op de Hungaroring. Zelfs zonder updates moet het gewoon goed gaan", aldus Mick Schumacher.

Lees ook: Mick Schumacher: Safety Car ruïneerde mijn race

Lees ook: Sergio Perez: Stevig gevecht met Mercedes

Lees ook: Alexander Albon niet tevreden met P13

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden