Alexander Albon niet tevreden met P13

Albon Williams Paul Ricard

Alexander Albon is licht gefrustreerd over zijn dertiende positie na afloop van de Franse grand prix. Gedurende de race leken punten zeker haalbaar, maar hoe meer de race richting het einde ging, hoe meer de coureur afzakte. Zijn teamgenoot heeft überhaupt de finish niet gehaald. 

Albon kwalificeerde zich als vijftiende, maar mocht als dertiende starten omdat Sainz en Magnussen achteraan de grid plaats moesten nemen. Hij is qua positie dus aardig consistent gebleven, al waren punten volgens hemzelf zeker haalbaar geweest. "Het was oké, wel een beetje frustrerend. We waren voor lange tijd nog in de race voor een goede positie. Maar het ging steeds minder goed", zo laat hij weten aan F1.com.

Volgens de Williams-coureur is het vooral frustrerend dat er geen punten behaald zijn, wat die waren zeker haalbaar: "We hadden zicht op punten. Maar gedurende de race raakten we achterop."

Circuit geen succes

Albon hoopt stiekem dat zijn matige prestatie te maken had met Paul Ricard, omdat volgend weekend er dan beter uit zou moeten zien. Het is daarom even afwachten hoe de auto volgende week in Hongarije zal uitpakken. "We waren best snel in de kwalificatie, dus we waren misschien wat te optimistisch voor de race. We gaan ernaar kijken, en we zien wat we beter kunnen doen voor Hongarije."

Lees ook: Esteban Ocon na punten thuisrace: Geweldig gevoel

Lees ook: Verre van probleemloze race voor Alfa Romeo

Lees ook: Coureurs Aston Martin goed teruggekomen na kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden