Verre van probleemloze race voor Alfa Romeo

zhou frankrijk 2022

Het was een race vol problemen voor Alfa Romeo. Valtteri Bottas had bij de start veel last van wheelspin en ook teamgenoot Guanyu Zhou kampte met een technisch issue. “Het was een race om snel te vergeten”, aldus Zhou tegen F1.com.

Valtteri Bottas eindigt de race in Frankrijk op de veertiende positie. De Fin had voorafgaand aan de race hogere verwachtingen. “We misten snelheid. Op de medium band was de pace iets beter, maar ook niet geweldig.” Wanneer hem gevraagd wordt naar het probleem bij de start verklaart hij  het volgende: “Het voelde niet als een probleem met de koppeling, maar ik had ontzettend veel wheelspin. We moeten nog uitzoeken waarom dit gebeurde.”

Onderzoek

Ook teamgenoot Guanyu Zhou kampte met een technisch probleem. “Het kwam ongeveer vijftien ronden voor het einde. We moeten nog onderzoeken was er precies aan de hand was.” Over het incident met Mick Schumacher had de coureur uit China het volgende te melden: “Ik verdedigde de binnenkant bij bocht elf. Het is moeilijk te zeggen wie er fout zat, maar het verpestte de race voor ons beiden.”

Lees ook: Coureurs Aston Martin goed teruggekomen na kwalificatie

Lees ook: Teleurstellend resultaat voor AlphaTauri

Lees ook: Lewis Hamilton pakt P2: Zware race zonder waterfles

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden