Lewis Hamilton pakt P2: Zware race zonder waterfles

door Frederique van Grinsven
Lewis Hamilton vrijdag Frankrijk

Lewis Hamilton pakt in zijn 300e Grand Prix in Frankrijk een tweede plaats en daarmee zijn hoogste positionering van het seizoen. Tijdens de heetste race van het jaar moest de zevenvoudig wereldkampioen het wel doen zonder water. 

"Het was een zware race zonder waterfles. Ik denk dat ik ongeveer drie kilo ben kwijtgeraakt. Dat is wel genoeg", laat Hamilton weten na afloop van race tegenover David Coulthard. Hij koos er later voor om in de cool-down room liggend op de grond bij te komen. 

Onverwacht dubbel podium

Ondanks dat de Mercedes moeite leek te hebben vrijdag en zaterdag, behaalt het team voor het eerst dit seizoen een dubbel podium met Russell op P3. "Een geweldig resultaat als je bedenkt dat we dit hele weekend zo ver weg zijn geweest. Betrouwbaarheid is iets waar mijn team geweldig in is dus proficiat aan het team thuis en het team hier, zonder zouden we dit podium niet behaald kunnen hebben", zegt de Brit.

We kunnen op ze leunen

Mercedes heeft dus stappen kunnen maken met hun snelheid op zondag en Hamilton hoopt dat tijdens de volgende race in Hongarije dit hun dichterbij Red Bull en Ferrari zal brengen. "Het wordt moeilijk om de Ferrari's en Red Bull's te verslaan, je ziet dat ze nog steeds het voordeel hebben. Ik hoop dat we met een upgrade een stap voorwaarts kunnen maken", meldt Hamilton. "In de race kunnen we nu in ieder geval wat op ze leunen. Dus hopelijk volgende week staan we dichterbij."

Lewis Hamilton Frankrijk vrijdag

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Lees ook: Max Verstappen: Bandenmanagement cruciaal voor overwinning

Lees ook: Ayumu Iwasa wint zijn eerste F2 Feature Race

Lees ook: Familie Schumacher beticht van verspreiden leugens

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden