Max Verstappen: Bandenmanagement cruciaal voor overwinning

Max Verstappen Imola

Max Verstappen wint de Grand Prix van Frankrijk. Na een bloedstollend gevecht met Charles Leclerc in de openingsfase weet de Nederlander zijn zevende race van het seizoen te winnen. Lewis Hamilton wordt tweede en George Russell derde.

Rondelang leek het er op dat Verstappen niet langs de Ferrari met startnummer zestien zou komen. Hij zat binnen DRS-afstand, kwam dichtbij, maar kon zijn grootste concurrent in het wereldkampioenschap niet passeren."De snelheid aan het begin van de wedstrijd was goed, ik kon dichtbij Leclerc komen en probeerde druk op hem te zetten, maar volgen is hier gewoon enorm lastig", verklaart Verstappen direct na de race tegenover David Coulthard. Red Bull koos ervoor om Verstappen vroeg binnen te halen en een spectaculair gevecht om de leiding leek te volgen.

Bandenslijtage

Alles verandert wanneer Charles Leclerc in ronde 18 van de race crasht. Een safetycar volgt en Verstappen pakt de leiding die hij uiteindelijk niet meer uit handen geeft. "Het is natuurlijk enorm jammer voor Leclerc. Na de safetycar kwam ik in een ritme en probeerde ik de race te controleren", aldus Verstappen. Veel coureurs hadden moeite hun banden tot het einde van de race goed te houden, zo ook Verstappen: "Ik probeerde de banden onder controle te houden, omdat de pitstraat hier heel lang is. Door de hoge temperatuur oververhitten de banden snel en was het lastig inhalen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Kampioenschap

Verstappen loopt met zijn overwinning uit op Leclerc die wederom een nulscore laat noteren. Het gat tussen de twee concurrenten bedraagt 63 punten. Nummer drie in het wereldkampioenschap Sergio Pérez komt als vierde over de streep en weet niet optimaal te profiteren van de uitvalbeurt van Leclerc. De Mexicaan staat nu op 163 punten, zeven punten achter Leclerc.

Lees ook: Verstappen leidt ruim, Leclerc gecrasht

Lees ook: Familie Schumacher beticht van verspreiden leugens

Lees ook: Ayumu Iwasa wint zijn eerste F2 Feature Race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden