Ayumu Iwasa wint zijn eerste F2 Feature Race

door Olav Veenhof
Formule 2 feature race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Ayumu Iwasa wint de Formule 2 Feature Race in Frankrijk. De Japanner pakte in de eerste ronde de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Théo Pourchaire finisht zijn thuisrace als tweede gevolgd door Frederik Vesti die het podium compleet maakt.

Polesitter Logan Sargeant kende een slechte start. De vanaf de vierde plek startende Jack Doohan had op de harde band een raketstart en pakte de leiding. Enkele bochten later in de openingsronde haalt Ayumu Iwasa de Virtuosi Racing-coureur in en rijdt hij weg van zijn concurrenten. 

 

Strategisch spel

Het was een strategisch interessante race omdat de top 10 verdeeld was op het gebied van banden. Vier van eerste tien rijders startte namelijk op de harde band. Publiekslieveling Théo Pourchaire ging vroeg naar binnen en maakte veel plaatsen goed. De thuisheld trakteerde het Franse publiek op een tweede plek. Richard Verschoor kende een solide race en leek uiteindelijk als achtste over de finish te komen, maar door een falende motor moest de Nederlander in de allerlaatste ronde zijn auto aan de kant zetten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Gevecht voor het podium

Jack Doohan leek op weg naar het podium. In een gevecht om de tweede plek probeerde de Australiër Théo Pourchaire in te halen, maar dat ging niet zoals Doohan had gehoopt. Hij probeerde doormiddel van heel laat te remmen Pourchaire aan de binnenkant van bocht acht in te halen. De actie mislukte en Doohan spinde, waardoor hij zijn kansen op het podium vergooid.

Kampioenschap

Felipe Drugovich komt als vierde over de streep en behoudt zijn leiding in het wereldkampioenschap. De Braziliaan rijdend voor MP Motorsport staat op 173 punten. Théo Pourchaire finisht vandaag als tweede en heeft nu 134 punten op zijn naam staan. Logan Sargeant kon na een falende pitstop zijn race niet meer vervolgen en zakt terug naar de derde positie in het algemeen raceklassement met 118 punten.

 

Lees ook: Familie Schumacher beticht van verspreiden leugens

Lees ook: Carlos Sainz na tow Leclerc: Was hele weekend al het plan

Lees ook: Mick Schumacher vindt handhaving track limits onduidelijk

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden