Carlos Sainz na tow Leclerc: Was hele weekend al het plan

Carlos Sainz Frankrijk pit

Carlos Sainz vindt het jammer dat hij uitgerekend dit weekend een gridstraf krijgt. Hij voelt zich momenteel het beste in zijn auto, in vergelijking met de rest van dit seizoen. Ook geeft hij aan een van de snelte coureurs op de baan te zijn dit weekend, wat het extra vervelend maakt om achteraan te moeten starten. 

Vanaf het begin van het raceweekend was het al duidelijk dat de Spanjaard zijn teamgenoot zou moeten helpen voor pole position. Het deelnemen aan de kwalificatie had voor de coureur zelf namelijk weinig zin; hij zal hoe dan ook achteraan de grid starten. "Dat was het hele weekend al het plan. Jammer dat de penalty komt op het moment dat ik me het beste voel met de auto", zo vertelt hij tegen F1.comCharles Leclerc is zijn teamgenoot dan ook erg dankbaar, want zonder de tow van Sainz, zou het gat naar Red Bull een stuk kleiner geweest zijn. "Met de penatly was het doel om tot Q3 te komen, en een tow te geven aan Charles. Ik denk dat ik dat goed heb gedaan. Ik heb blij voor het team", aldus Sainz.

Manoeuvreren door het veld

Sainz is ervan overtuigd dat hij tijdens de race snel zijn weg naar voren kan vinden op het circuit: "Ik denk dat ik dit weekend een van de snelste mannen op de baan ben. We zouden prima door het veld heen moeten kunnen komen." Wel zijn er nog een aantal factoren waar de Spanjaard rekening mee moet houden: "Het zal erom draaien hoe de harde band voelt, in verhouding tot de medium band. Hoe moeilijk het is om te volgen en in te halen op deze banden. Hoe moeiljk het is met het oververhitten tijdens het volgen van andere auto's. Maar ik ga mijn uiterste best doen."

Lees ook: Mick Schumacher vindt handhaving track limits onduidelijk

Lees ook: Yuki Tsunoda blij met resultaat in top 10

Lees ook: Daniel Ricciardo: Moeite om die laatste paar tienden te vinden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden