Yuki Tsunoda blij met resultaat in top 10

yuki tsunoda frankrijk

Yuki Tsunoda is blij verrast met zijn resultaat in de top 10. Zijn achtste startplek voor de race op zondag is een goede uitgangspositie voor het team, vooral gezien de updates die AlphaTauri heeft meegebracht naar Frankrijk.

Tsunoda begon het raceweekend niet al te best. Met een achttiende en veertiende plek tijdens de trainingen op vrijdag, zag het er niet veelbelovend uit voor de Japanner. Deze resultaten heeft hij zaterdag echter om weten te zetten in iets positiefs. "Ik ben tevreden met mijn startplek en de geleverde prestatie. We zijn goed teruggekomen van VT2. Daar had ik moeite met de nieuwe updates", zo laat hij na de kwalificatie weten tegenover F1.com.

Forse updates

Volgens Tsunoda waren de updates aardig te voelen in zijn bolide. "Ik voelde het al tijdens het uitrijden van de pitstraat. Ook tijdens mijn outlap." Wel is hij erg blij met de updates die het team heeft meegebracht. Al drie raceweekenden op rij gaat het team puntloos naar huis. De coureurs vonden het dan ook tijd dat er wat verandering zou komen aan de auto. "Het voelde anders, vooral in de high-speed bochten. Alle mensen in de fabriek hebben geweldig werk verricht om dit te bereiken. Nu is het aan ons, op de baan, met de engineerd en mechanics, om het samen te brengen, ook als coureurs", zo sluit hij af.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Moeite om die laatste paar tienden te vinden

Lees ook: Sebastian Vettel: Iedereen gaat problemen met banden krijgen

Lees ook: Lando Norris: Ronde voelde alsof ik pole position moest hebben

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden