Coureurs Aston Martin goed teruggekomen na kwalificatie

Vettel Aston Martin Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk heeft een verrassend resultaat opgeleverd voor de coureurs van Aston Martin. Lance Stroll heeft met een tiende plek nog net een puntje mee kunnen pikken. Sebastian Vettel is met een elfde plek buiten de punten geëindigd. 

De coureurs van Aston Martin kenden met een veertiende plek voor Vettel en zeventiende plek voor Stroll een matige kwalificatie. Uiteindelijk hebben zij dit tijdens de race aardig goed weten te maken, met zelfs één punt voor het team. 

Lance Stroll had een goede start, waardoor hij vrijwel direct vijf plekken had gewonnen. Daarna had hij nog de hele race de tijd om zich van een puntenfinish te verzekeren, en dat is gelukt: "Het was een goede dag." Toch had de Canadees het tegen het eind van de race nog even moeilijk met de banden. "Aan het eind was het lastig op de harde band. Ik heb wel punten kunnen scoren, dus daar ben ik blij mee", zo laat hij weten tegenover F1.com.

Stroll Vettel Frankrijk

Foto: Aston Martin F1 Team

In de laatste ronden van de race leken de teamgenoten nog met elkaar in gevecht. Het was duidelijk dat Vettel ook graag het laatste punt wilde pakken. Stroll is hier echter kalm onder gebleven: "Het was prima, ik moest gewoon verdedigen."

Last van verkeer

Wat voor Vettel een minpuntje was, was het verkeer waarin hij tijdens de race vast kwam te zitten. "Het was frustrerend om de hele race vast te zitten in verkeer. Deze positie hadden we kunnen verwachten van waar we begonnen", zo laat hij weten. Aston Martin had nieuwe updates meegenomen, die volgens de Duitser wel in het voordeel hebben uitgepakt: "We snapten de auto iets beter, maar we komen nog steeds pace tekort." Toch lijkt dit nog niet alles te zeggen over de nieuwe updates, omdat andere circuits, zoals Hongarije, hier ook effect op kunnen hebben. "Volgend weekend is een ander circuit", aldus Vettel.

Lees ook: Teleurstellend resultaat voor AlphaTauri

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb de race gecontroleerd

Lees ook: Daniel Ricciardo ondanks puntenfinish niet tevreden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden