Teleurstellend resultaat voor AlphaTauri

alphatauri frankrijk 2022

De coureurs van AlphaTauri reden dit weekend met een nieuw pakket aan upgrades. Zowel Yuki Tsunoda als Pierre Gasly halen echter geen punten tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Een teleurstellend resultaat voor het team uit Faenza.

In de eerste ronde raakten Yuki Tsunoda en Esteban Ocon elkaar. Dit veroorzaakte dusdanig veel schade aan de bolide van de Japanner dat hij de race niet heeft uit gereden. “De schade nam ronde na ronde toe, dat kon ik voelen”, verklaart Tsunoda tegenover F1.com. Volgens de Japanner was de kwalificatie goed, maar uiteindelijk is het de race waarin de punten behaald moeten worden. “Ik denk dat een plaats in de top acht mogelijk was geweest, dus het is erg jammer wat er in de eerste ronde gebeurde.”

Hogere verwachtingen

Teamgenoot Pierre Gasly had gehoopt beter voor de dag te komen voor zijn thuispubliek. De Fransman eindigde de race op de twaalfde positie en haalde daarmee ook geen punten binnen. Tegenover F1.com verklaart Gasly dat hij hogere verwachtingen had van het upgradepakket. “De vrijdag was goed, maar sinds zaterdag lijkt het weer een stap achteruit. We hadden geen snelheid en grip. We moeten het nieuwe pakket gaan begrijpen en oplossingen vinden.”

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb de race gecontroleerd

Lees ook: Daniel Ricciardo ondanks puntenfinish niet tevreden

Lees ook: Nicholas Latifi na incident Magnussen: Voelt niet als mijn fout

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden