Nicholas Latifi na incident Magnussen: Voelt niet als mijn fout

Nicholas Latifi Frankrijk

Nicholas Latifi heeft de Grand Prix van Frankrijk niet uitgereden. In ronde 43 parkeert hij zijn auto in de pitstraat, als gevolg van het incident met Magnussen vijf ronden eerder. Wel is Latifi te spreken over de prestatie van de auto.

Beide coureurs zijn na het incident de pits ingekomen, waar Kevin Magnussen ook niet meer is weggereden. Latifi is wel weer opnieuw de baan op gegaan, maar al voor de uitvalbeurt van Guanyu Zhou heeft hij zijn auto ook in de pitstraat geparkeerd. "Ik heb de herhaling nog niet gezien, dus dan heb je natuurlijk maar één perspectief vanuit de auto", zo laat Latifi weten aan F1.com. "Ik heb een zet gedaan aan de binnenkant, we gingen allebei wat diep. Daarna had ik het gevoel dat ik voor lag in bocht twee. Voor mijn gevoel was ik er voorbij, maar ik heb de beelden dus nog niet gezien. Maar ik dacht dat de positie, en dus de bocht, van mij was."

"Het voelt niet als mijn fout. Misschien een race-incident", voegt hij daar nog aan toe. "Het is jammer, want de pace was eigenlijk best goed", zo vertelt hij, omdat Latifi inmiddels een auto heeft, vergelijkbaar aan die van zijn teamgenoot. Alexander Albon heeft eerder updates gekregen dan Latifi, wat de prestaties van Albon zeker ten goede deed. Nu kan ook Latifi genieten van een beter presterende bolide. 

Tevreden over pace

Ondanks het teleurstellende en vroegtijdige einde, is de Williams-coureur wel blij met de ontwikkelingen aan de auto: "Het voelt alsof mijn seizoen eindelijk weer op de rails ligt. We hebben het chassis een paar races terug veranderd, in Silverstone. Vanaf dat moment is de pace precies waar het hoort te zijn. Daar haal ik wel wat vertrouwen uit voor de rest van het seizoen."

Lees ook: Max Verstappen: Bandenmanagement cruciaal voor overwinning

Lees ook: Lewis Hamilton pakt P2: Zware race zonder waterfles

Lees ook: George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden