George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

George Russell Frankrijk

George Russell heeft in de slotfase van de race de derde plek weten te bemachtigen. Een lang gevecht met Sergio Pérez, heeft de Brit uiteindelijk een derde plek opgeleverd. Ook teamgenoot Lewis Hamilton sluit deze race in Frankrijk op het podium af.

Russell startte de Grand Prix van Frankrijk als zesde, maar heeft dit uiteindelijk omgezet in een podiumplaats. De hoge temperaturen waren niet plezierig voor de Brit. "Het was een lange en zware race. De pace was sterk, maar we hadden veel moeite met warmup tijdens de herstart. Checo zat zo bij me. Maar we zijn als derde over de finish gekomen", zo vertelt hij direct na de race tegenover David Coulthard.

Gevecht met Pérez

De laatste fase van de race stond voor Russell in het teken van het gevecht met Pérez. "Ik zag al, toen Sainz lang hem ging, dat ik één kans zou hebben." De eerste keer is het hem niet gelukt om de Mexicaan in te halen, waardoor de uitslag bepaald leek. Uiteindelijk heeft een virtual safety car voor nog een kans gezorgd, die Russell optimaal heeft benut. "Toen ik aan de binnenkant zat, vond ik het heel duidelijk. Wanneer je wiel aan wiel ligt, zit je aan de binnenkant goed. Maar we zijn niettemin doorgegaan en we hebben P3 thuisgebracht. Twee podiums voor Mercedes is geweldig."

Lees ook: Verstappen wint de Franse Grand Prix, dubbel podium Mercedes

Lees ook: Ayumu Iwasa wint zijn eerste F2 Feature Race

Lees ook: Familie Schumacher beticht van verspreiden leugens

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden