Fernando Alonso: Ik heb de race gecontroleerd

Fernando Alonso Alpine Paul Ricard

Fernando Alonso kijkt tevreden terug op de Grand Prix van Frankrijk. De Spanjaard finisht de thuisrace van Alpine als zesde en pakt daarmee voor de zevende keer op rij punten.

Alonso die vanaf de achtste positie de race aanving, kende een goede start. In de openingsronde ging hij voorbij aan Lando Norris en George Russell wat cruciaal voor het verloop van zijn race was."Norris had dezelfde snelheid als ik, maar omdat ik in de openingsfase ervoor zat, kon ik mijn ritme komen en hem achter mij te houden", aldus Alonso. Tijdens de safetycar koos hij ervoor om een pitstop te maken. Hij kwam als zesde terug op de baan en ondanks de druk van Norris kwam zijn positie niet meer in gevaar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Honger naar meer

De altijd gedreven Alonso stiekem op meer gehoopt vandaag: Ik had graag willen racen met Russell of Pérez die vandaag niet heel veel sneller waren dan wij. Vanaf dat moment focuste ik mij op Norris. Wanneer hij dichterbij zou komen had hij zijn banden verpest, dus ik wist dat hij er niet voorbij kon.", zegt Alonso tegen F1.com. Aan het einde van de race maakte Carlos Sainz nog een pitstop waardoor de inmiddels veertig jarige-coureur kort vijfde lag. Helaas voor hem weet hij de Ferrari met startnummer 55 niet achter zich te houden. Uiteindelijk finisht Alonso veertien seconde achter zijn landgenoot. Zijn teamgenoot Esteban Ocon komt als achtste over de streep en maakt de feestelijke thuis grand prix van Alpine compleet.

 

Lees ook: Daniel Ricciardo ondanks puntenfinish niet tevreden

Lees ook: Nicholas Latifi na incident Magnussen: Voelt niet als mijn fout

Lees ook: Kevin Magnussen na uitvalbeurt: Had meer ruimte moeten geven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden