Kevin Magnussen na uitvalbeurt: Had meer ruimte moeten geven

Kevin Magnussen Haas Imola

Kevin Magnussen kan geen vervolg geven aan de succesvolle punten van Haas. De Deense  coureur reed lange tijd op de veertiende plek, maar viel in ronde achterdertig uit na een touché met Nicholas Latifi.

Magnussen die vanwege een gridstraf achteraan moest starten, kende een uitstekende start van de race. In de openingsronde wist hij maar liefst zeven auto's in te halen waardoor hij op een dertiende plek lag. Zijn team koos ervoor om hem vroeg binnen te halen, om zo een undercut te plegen op de coureurs voor hem. Enkele ronde later kwam de safetycar op de baan na de crash van Charles Leclerc, waardoor Magnussen veel posities verloor en punten buiten bereik leken: "We waren vandaag niet snel genoeg voor punten. Over een ronde zijn we snel, maar we moeten onze racesnelheid verbeteren", laat Magnussen weten tegenover F1.com.

Incident

De Haas-coureur had moeite met het tempo van zijn voorgangers bij te benen en moest daarom alle zeilen bijzetten om de coureurs achter hem te houden. In ronde achtendertig van de race probeerde Nicholas Latifi buitenom aan Magnussen voorbij te gaan. Er was niet genoeg voor de inhaalactie van de Canadees en Magnussen tikt Latifi aan, waarna de Deen zijn race niet meer kan vervolgen. "Hij viel mij aan, ik zat aan de binnenkant en kon nergens naartoe. Het enige wat ik had kunnen doen was buiten de baan gaan, maar daar was het te laat voor. Latifi had mij gewoon meer ruimte moeten geven."

 

Lees ook: Max Verstappen: Bandenmanagement cruciaal voor overwinning

Lees ook: Lewis Hamilton pakt P2: Zware race zonder waterfles

Lees ook: George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden