Daniel Ricciardo ondanks puntenfinish niet tevreden

Daniel Ricciardo Frankrijk

Daniel Ricciardo heeft punten binnengehaald voor zijn team, maar lijkt niet al te blij met zijn resultaat. Naar eigen zeggen had hij vooral moeite met de pace, die halverwege weg leek te zakken. Lando Norris heeft het met een zevende plek iets beter gedaan. 

"Het was oké. We hebben natuurlijk punten behaald, maar het zijn er niet genoeg om tevreden over te zijn", zo begint de Australiër het interview met F1.com. Hij is als negende over de finish gekomen, twee plaatsten achter zijn teamgenoot. Hij is op dezelfde plek geëindigd als waar hij gestart is, maar volgens Ricciardo had er meer in gezeten. Hij had vooral gehoopt in gevecht te kunnen gaan met de Alpines. Uiteindelijk heeft de McLaren-coureur ze moeten laten gaan, omdat hij ze simpelweg niet bij kon houden: "Ik probeerde Esteban Ocon zo lang mogelijk bij te houden, maar de Alpine was vandaag te snel. Ik heb uiteindelijk wel de Astons achter me kunnen houden."

Moeite met auto

Lange tijd heeft Ricciardo in een treintje gereden met onder andere zijn teamgenoot, wat laat zien dat de twee aardig gewaagd zijn aan elkaar. Uiteindelijk heeft Ricciardo dit moeten laten schieten, omdat er meerdere dingen aan de auto niet mee leken te werken: "Toen we halverwege de stint waren, werkte de pace niet meer en moest ik afhaken. Het was moeilijk met de banden en de grip. Het voelt niet alsof ik agressief was met de banden. Ik kon het gewoon niet bijhouden, en de anderen wel." 

Ricciardo paul ricard

Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Nicholas Latifi na incident Magnussen: Voelt niet als mijn fout

Lees ook: Kevin Magnussen na uitvalbeurt: Had meer ruimte moeten geven

Lees ook: George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden