Mick Schumacher: Safety car ruïneerde mijn race

Mich Schumacher - Haas F1 - Header

Mick Schumacher is niet blij met hoe de Grand Prix van Frankrijk voor hem is verlopen. Door een strategisch ongelukkige keuze van zijn team viel hij ver terug. De Duitser werd later in de race door Guanyu Zhou aangetikt waardoor hij uiteindelijk als vijftiende finisht.

De afgelopen twee races pakte Mick Schumacher voor het eerst in zijn carrière punten. Met een zesde plaats in Oostenrijk behaalde hij de op één na beste finish van Haas dit seizoen. De race in Frankrijk liep niet helemaal vlekkeloos. Tijdens de kwalificatie wist Schumacher zich niet voor Q2 te kwalificeren, door gridstraffen van Carlos Sainz en zijn teamgenoot Kevin Magnussen kon hij de race als vijftiende aanvangen.

Bandenslijtage

Vanwege de enorme hitte in Le Castelet was de bandenslijtage op Circuit Paul Ricard vrij hoog. Inhalen bleek lastiger dan gedacht en daarom koos Haas ervoor om Schumacher vroeg naar binnen te halen. "De banden voelden vanaf het eerste moment al niet goed. We kwamen daarom vroeg naar binnen, maar toen de safetycar op de baan kwam reed ik eigenlijk een verloren race", zegt Schumacher tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

Incident

Halverwege de race probeert de 23-jarige coureur Guanyu Zhou in te halen voor de veertiende plek. Schumacher probeert de Chinees buitenom in bocht elf te pakken, maar de rookie heeft last van onderstuur en tikt Schumacher aan. Zelf denkt de Haas-coureur dat het niet zijn fout is: "Hij had denk ik een probleem en hij had daar niet aan de binnenkant moeten zitten", aldus Schumacher, die alleen voor Zhou over de streep komt.

 

Lees ook: Sergio Pérez: Stevig gevecht met Mercedes

Lees ook: Alexander Albon niet tevreden met P13

Lees ook: Esteban Ocon na punten thuisrace: Geweldig gevoel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden