Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-07

"Formule 1-minnend Nederland hoeft zich geen zorgen te maken." Het zijn geruststellende woorden van Robert van Overdijk, circuitdirecteur van Zandvoort, in De Telegraaf. Afgelopen weekend sijpelden berichten door uit de paddock dat de FIA nog geen groen licht had gegeven voor de aanpassingen aan het circuit.

De internationale autosportfederatie heeft zijn twijfels of de aanpassingen aan het Circuit Zandvoort tijdig kunnen worden afgerond. Daarom heeft de FIA nog niet zijn goedkeuring gegeven en staat achter de Nederlandse Grand Prix van 2020 een sterretje. Dat betekent dat de race onder voorbehoud op de Formule 1-kalender staat.

Suggestieve berichten

Volgens Van Overdijk zijn dit 'suggestieve berichten' en zegt: "Dat sterretje stond er namelijk al tijdens de getoonde video van de lay-out van het circuit tijdens de persconferentie in mei." De reden waarom de FIA nog geen groen licht heeft kunnen gegeven is dat de World Motor Sport Council maar een paar keer per jaar bijeen komt, verklaart Van Overdijk. "Dat zal later dit jaar gebeuren."

Vorige week verzekerde Jarno Zaffelli van Dromo, het Italiaanse bedrijf dat de veranderingen aan het circuit zal doorvoeren, eveneens in De Telegraaf dat er 'meer dan genoeg tijd is' om de werkzaamheden op tijd gereed te hebben. De verbouwing van het circuit valt in ieder geval wel hoger uit dan het begrote bedrag van acht miljoen euro.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden