Gemengde gevoelens bij VCARB: ''Onze auto hoort niet op P18 te staan''

yuki tsunoda 2024 miami

De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami resulteerde in gemengde resultaten voor het Visa Cash App Racing Bulls-team. Daniel Ricciardo kwam na een sterke sprintrace eerder op de dag niet verder dan Q1 tijdens de kwalificatie. Yuki Ysunoda wist tot Q3 te komen en zich als tiende te kwalificeren.

Het raceweekend in Miami is tot nu toe een weekend van uitersten voor Daniel Ricciardo. Waar hij in de sprintrace als vierde finishte, kwam hij in de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami niet verder dan Q1. Omdat Ricciardo na de vorige race in China een gridpenalty van drie plaatsen heeft gekregen wegens het overtreden van de Safety Car-regels, zal hij de Grand Prix van Miami vanaf de laatste plaats starten.

'Het kan zo snel veranderen'

De Australiër is niet blij met zijn kwalificatieresultaat. Ondanks de wisselende resultaten houdt Ricciardo vast aan het feit dat de Formule 1 soms onvoorspelbaar kan zijn. ''In deze sport kunnen dingen zo snel veranderen. Tijdens de kwalificatie had ik precies hetzelfde wat Lando Norris gisteren in SQ3 had, toen hij met zijn achterbanden alleen maar aan het glijden was. Toen ik uit de eerste bocht kwam, begon ik al te glijden. Het begon eigenlijk al voordat ik aan mijn ronde was begonnen. Alles leek in orde voordat ik aan de ronde begon. We hadden simpelweg geen grip op deze tweede set banden. We zijn geen auto die op de 18e plaats hoort te staan, dus hopelijk vinden we daar een antwoord op'', verzucht Daniel Ricciardo tegenover F1.com.

'Focus ligt op punten scoren'

Aan de andere kant van de garage is de stemming beter. Yuki Tsunoda wist in de punten te finishen in de sprintrace en kwalificeerde zich vervolgens als tiende voor de Grand Prix van Miami. ''Het team heeft fantastisch werk geleverd, de performance van de auto was geweldig'', vertelt Tsunoda aan F1.com. ''De pace was ook redelijk goed. Ik had het waarschijnlijk nog iets beter kunnen doen tijdens de kwalificatie, ik ben niet volledig trots op mijn ronde. Ik ben heel blij dat ik in de top 10 mag starten, de focus ligt op het scoren van punten.''

Lees ook: Sergio Pérez: ‘’Klein foutje in Q3 kostte me pole position’’

Lees ook: Verstappen na pole: "Het was niet het leukste rondje uit mijn carrière"

Lees ook: Carlos Sainz: "Circuit is op veel plekken verraderlijk"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden