Gemixte gevoelens bij Mercedes na GP Miami

russell auto miami mercedes 2

Het team van Mercedes pakte tijdens de race in Miami twaalf punten. Lewis Hamilton stond na een zesde plek met een grote glimlach voor de camera, terwijl George Russell helemaal niet tevreden was met zijn race. 

Mercedes kende een belabberde sprintkwalificatie en Sprint in zuidoost Florida. Beide coureurs kwamen niet door SQ2 heen en wisten geen punten te scoren in de race van negentien rondjes. In de kwalificatie ging het al wat beter, Russell kwalificeerde zich als zevende en Hamilton als achtste. De zevenvoudig wereldkampioen was, net zoals in de Sprint, de hele race verwikkeld in verschillende gevechten. Aan het begin was het met Hülkenberg, na de Safety Car kort met Tsunoda en de laatste twintig rondes reed hij dicht achter Pérez. "Het was zo leuk", vertelt Hamilton met een grote glimlach tegenover F1.com. "Ik heb echt genoten van dit weekend, goede close gevechten. Richting bocht 11 reed ik [in gevecht met Hülkenberg] vlak langs de muur, ik dacht echt dit wordt een grote crash of ik ga er voorbij. Ik ben daar [de gevechten] super dankbaar voor."

Hamilton wist een ijzersterke race neer te zetten en finishte uiteindelijk maar 0.178 seconden achter Sainz, die na de race nog een tijdstraf kreeg van vijf seconden. Het gat met Pérez, die voor hem finishte, was ook maar twee seconden. Veelbelovende signalen voor het team uit Brackley, een weekend waar ze, na een slechte Sprint, toch veel voldoening uit kunnen halen. "Om dicht bij de [Red] Bulls te blijven was best cool. Geweldig werk door mijn team", aldus de Brit. 

 

"Het was een best wel rommelige race van begin tot eind"

Russell kwam na een aantal gevechten als achtste over de streep, toch is de Brit niet helemaal tevreden. "Het was een best wel rommelige race van begin tot eind", verklaart de Mercedes-coureur tegenover F1.com. "Ik had een goede start, maar toen was het Checo [Pérez] die te laat remde, toen hij de baan op kwam moest ik afremmen en daardoor verloor ik drie plekken."

De snelheid zat er volgens Russell niet helemaal in, een moeilijk weekend voor de 26-jarige coureur. "Ik had gewoon totaal geen pace, we moeten de auto ff nalopen, want iets voelde niet helemaal goed. Het voelde als een moeilijk weekend, maar het resultaat is redelijk hetzelfde. We zitten tussen de P5 op een goede dag en P8 op een slechte dag. Vandaag was een slechte dag en we finishte P8, Lewis had een goede dag en finishte P6, dat is gewoon waar we momenteel staan", aldus Russell na afloop van de Grand Prix in Miami. 

Lees ook: Fernando Alonso: "Geen goed weekend van mij"

Lees ook: Oscar Piastri: "Ik voel wat gemengde emoties"

Lees ook: Sergio Pérez na lastige race in Miami: "Had veel moeite met grip"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden