Sergio Pérez na 'lastige' race in Miami: ''Had veel moeite met grip''

Sergio Pérez 2024 Miami Zondag

Sergio Pérez is als vierde gefinisht in de Grand Prix van Miami. De Mexicaan blokkeerde in de eerste bocht van de race en had daarna te weinig pace om te vechten voor een podiumplek.

Sergio Pérez finishte de Grand Prix van Miami oorspronkelijk als vijfde, maar vanwege een gridpenalty voor Carlos Sainz is hij gepromoveerd naar de vierde plaats. Hij neemt twaalf punten mee naar huis voor het team van Red Bull en staat momenteel tweede in het kampioenschap met 105 punten. 

Geen grip

Pérez maakte het in de openingsfase van de race spannend voor de coureurs om hem heen toen hij in de eerste bocht rechtdoor schoot en daarbij bijna zijn teamgenoot aanreed. De Mexicaan had geen grip en gleed van de baan. ''Zodra ik aan de binnenkant van Leclerc dook en op de rem trapte om de bocht aan te snijden, realiseerde ik me dat er helemaal geen grip was. Er ligt totaal geen grip buiten de racelijn, vooral niet in bocht 1. Ik had daar behoorlijk wat moeite mee'', vertelt Pérez na afloop van de race aan F1.com.

'Moeten van deze race leren'

Pérez had vervolgens de rest van de race weinig pace en kwam niet veel verder naar voren in het veld. De Mexicaan weet niet zeker wat de oorzaak is van het gebrek aan pace op het Miami International Autodrome. ''We waren een beetje uit balans, dat is iets dat we moeten onderzoeken omdat we niet echt weten wat er aan de hand was. We moeten van deze race leren, want het ontbrak ons zeker aan een goede pace vandaag.''

Lees ook: Max Verstappen lovend over Lando Norris: ''Zal zeker niet zijn laatste overwinning zijn''

Lees ook: Charles Leclerc na podiumfinish in Miami: ''P3 was het hoogst haalbare resultaat''

Lees ook: Lando Norris dolblij na eerste Grand Prix-overwinning: "Het werd tijd hè"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden