George Russell: Nyck de Vries verdient Formule 1-zitje

George Russell Singapore

Volgens Mercedes coureur, George Russell, is het dik verdient dat Nyck de Vries een zitje in de Formule 1 heeft weten te bemachtigen. Hij twijfelt er dan ook niet aan dat de Vries goed gaat presteren. Dit laat de Brit weten tegenover Motorsport.com.

Nyck de Vries is na zijn kampioenschap in de Formule E reservecoureur geworden bij Mercedes. Zo heeft hij al een aantal vrije trainingen mogen rijden voor Mercedes, maar ook teams met een Mercedes motor. Tijdens de Grand Prix van Italië mocht de Nederlander invallen voor Alexander Albon, die door een blindedarmontsteking niet kon rijden. Hij wist in de Williams gelijk punten te pakken door als negende te eindigen. Door dit resultaat rijdt hij volgend jaar voor het team van AlphaTauri, naast Yuki Tsunoda. George Russell denkt dan ook dat hij goed gaat presteren en vindt het meer dan verdient dat hij eindelijk een plek in de Formule 1 krijgt. 

Karten

George Russell en Nyck de Vries kennen elkaar al sinds de karttijd. Dit deden ze samen met Alexander Albon, Max Verstappen en Charles Leclerc. Russell heeft altijd gevonden dat hij het wel verdiende om de Formule 1 binnen te komen, want hij was van de vijf karters het succesvolste. "Van de kartboys was Nyck de enige die de F1 niet had gehaald en dat wel verdiende. "In karting was hij de te kloppen man. Ik heb nooit tegen hem geracet in karting, maar van ons allemaal was hij daar waarschijnlijk het meest succesvol", aldus Russell. De Brit is blij dat hij van de vijf karters nu ook eindelijk de Formule 1 bereikt heeft. "Vijf coureurs streden in 2011 en 2012 in karts tegen elkaar: Albon, Verstappen, Leclerc en de Vries. De Vries was de enige die de Formule 1 niet haalde. Ik ben blij dat hij hier nu ook is."

Nyck de Vries italie formule 1

"Toeslaan op het juiste moment"

Volgens Russell moet je om de Formule 1 binnen te komen op het juiste moment toeslaan en dat is precies wat de Vries ook gedaan heeft. "Ik denk dat je om in de F1 te komen, moet toeslaan op het juiste moment, wanneer zich een kans voordoet. Soms staan alle sterren niet goed, maar in Monza wel", vertelt de Mercedes coureur. Die benieuwd is hoe de Vries het gaat doen, maar twijfelt er niet aan dat de Vries goed gaat presteren. "Door zijn ervaring in andere autosportklasses ben ik benieuwd hoe hij het gaat doen. Ik twijfel er niet aan dat hij goed zal presteren. Hij heeft alles in zich om een groot F1-coureur te worden. Ik weet zeker dat hij het geweldig zal doen."

Lees ook: Strijd stoeltje Haas tussen Schumacher en Giovinazzi

Lees ook: Adrian Newey onderwerp in budgetcapsaga

Lees ook: Hoe het kampioenschap van Max Verstappen tot stand is gekomen: Deel 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen