Strijd stoeltje Haas tussen Schumacher en Giovinazzi

magnussen schumacher miami

Het tweede stoeltje bij Haas gaat naar Mick Schumacher of Antonio Giovinazzi. Andere kandidaten zijn niet meer in beeld, meldt Motorsport.com.

Komend weekend kan in de strijd voor het zitje bij Haas cruciaal worden. Antonio Giovinazzi zal namens Haas de eerste trainingssessie gaan afwerken in plaats van Kevin Magnussen. Het team zal dit als meetmoment zien, de Italiaan rijdt dan namelijk tegelijkertijd met Mick Schumacher op de baan in Austin. Wie dan het meest imponeert, zal de coureur worden.

Ferrari-link

Zowel Giovinazzi als Schumacher heeft een verleden in de Ferrari-academie. Volgens de bronnen van Motorsport.com is dat de hoofdreden dat deze beide coureurs overgebleven zijn in de strijd om het zitje. Nico Hülkenberg was ook een optie, maar de Duitser was geen onderdeel van de academie. Daarnaast schijnt Hülkenberg een hoog salaris te vragen, waar Haas niet aan kan en wil voldoen. Haas en Ferrari hebben een duidelijke link, veel onderdelen komen van het Italiaanse team bij Haas terecht.

auto schumacher melbourne

Liberty Media versus Ferrari

Een opvallende speler in deze kwestie is Liberty Media. De eigenaar van de Formule 1 is erbij gebaat om de naam Schumacher binnenboord te houden. Mogelijk krijgt Haas daardoor wat extra steun van Liberty om Schumacher aan te houden als coureur. Ferrari daarentegen wil Antonio Giovinazzi in de stoel. 

Lees ook: Adrian Newey onderwerp in budgetcapsaga

Lees ook: Saoedi-Arabië wil twee races organiseren

Lees ook: Christian Horner: In hoofd Toto Wolff gekropen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen