Christian Horner: In hoofd Toto Wolff gekropen

Christian-Horner-Toto-Wolff

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is van mening dat de vele woede-uitbarstingen van Toto Wolff te wijten zijn aan het feit dat Horner en zijn team in het hoofd van Wolff gekropen zijn.

"Als de tegenstander met koptelefoons gaat smijten, schreeuwt en wijst naar de camera's, dan weet je dat je in zijn hoofd zit", aldus Horner in de podcast The Diary of a CEO, refererend aan de titelstrijd van 2021. "Het was naast een fysieke activiteit (het racen) ook een mentaal spel geworden. Daarin zag je dat het echt een titanenstrijd was. Ook tussen ons teambazen."

Onder druk

Volgens Horner kwamen deze spanningen naar boven vanwege de druk die Red Bull op Toto Wolff en Mercedes zette. "Ze hebben zeven, acht jaar lang nauwelijks strijd gehad. Dan komen dit soort dingen niet voor. Zodra dan er weer druk komt, zie je hoe hun persoonlijkheid echt in elkaar zit."

Horner en Wolff

Incidenten

In de podcast refereert Horner aan verschillende opmerkelijke momenten. We kunnen het nog voor de geest halen dat Wolff met zijn koptelefoon smeet na de fout van Lewis Hamilton in Azerbeidzjan waar de Brit zijn overwinning weggooide, maar ook het protesteren na de keuzes van de wedstrijdleiding zit nog vers in het geheugen.

Lees ook: Zak Brown: Ontslag Ricciardo zware beslissing

Lees ook: Daniel Ricciardo pleit voor flexibele starttijden

Lees ook: Welke records kan Max Verstappen verbreken in de komende vijf jaar?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden