Zak Brown: Ontslag Ricciardo zware beslissing

daniel ricciardo zak brown grid spanje

Zak Brown heeft de keuze om Daniel Ricciardo de deur te wijzen bij McLaren als een van de zwaarste uit zijn loopbaan genoemd. De teambaas vindt dat hij uiteindelijk geen andere keuze had.

In gesprek met Kayo Sports liet Zak Brown zich uit over de keuzes die hij gemaakt heeft. Volgens de Amerikaan was het een zware beslissing, maar heeft het de relatie met Ricciardo niet geschaad. "Daniel (lees: Ricciardo) en ik weten hoe het gegaan is. We houden een sterke band. Het was allemaal duidelijk gecommuniceerd hoe we tot deze keuze gekomen zijn."

Alles gedaan

Volgens Brown heeft McLaren alles op alles gezet om Ricciardo te behouden, maar dat de teleurstellende resultaten van de Australiër doorslaggevend waren voor zijn ontslag. "We houden van Daniel, maar de resultaten waren te mager. We weten niet waar het misging, het is niemand zijn fout, maar als dit het resultaat is moeten we wat."

Zak Brown Andreas Seidl Bahrein GP

Zware beslissing

Brown heeft samen met teambaas Andreas Seidl de keuze gemaakt. "Andreas (lees: Seidl) en ik hebben echt hier lang over gedaan. We hebben een keuze moeten maken en we denken dat dit de juiste keuze is geweest voor beide partijen."

Lees ook: Daniel Ricciardo pleit voor flexibele starttijden

Lees ook: Welke records kan Max Verstappen verbreken in de komende vijf jaar?

Lees ook: Andreas Seidl: Gevecht met Alpine wordt lastig

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden