Andreas Seidl: Gevecht met Alpine wordt lastig

door Zus Veldkamp
Andreas Seidl Mclaren

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, denkt dat het gevecht met Alpine tot aan de laatste race lastig gaat worden. De Alpine heeft meer snelheid dan de McLaren. Het team staat nu vijfde, met 13 punten achter op Alpine. Dit laat Seidl weten tegenover Motorsport.com.

Het hele seizoen is het al een verhitte strijd tussen McLaren en Alpine. De twee teams wisselen elkaar constant af in het constructeurskampioenschap. Alpine staat nu met 13 punten voor op McLaren. Met de hogere snelheid die de Alpine heeft denkt Andreas Seidl dat het nog lastig gaat worden in de laatste vier races om Alpine te verslaan. 

Concentratie

Volgens Seidl is het erg belangrijk om tijdens deze slotfase geconcentreerd te blijven en om de weekenden te maximaliseren, anders verliest het team te veel punten. "Het is nu onwijs belangrijk om geconcentreerd te blijven. We moeten ervoor zorgen dat we weekends perfect uitvoeren en elke sessie het maximale uit de auto halen", aldus Seidl. Die inziet dat Alpine het hele seizoen al goed presteerd en dat het dus een strijd gaat worden tot aan Abu Dhabi. "Tot op heden hebben zij het dit seizoen uitstekend gedaan. Het wordt een uitdaging om tot aan Abu Dhabi met hen te blijven strijden, maar dat is wel waarvoor we hier zijn."

Betrouwbaarheid

McLaren loopt qua betrouwbaarheid iets voor op Alpine en dat is iets wat belangrijk blijft tot aan het slot volgens Seidl. "Betrouwbaarheid wordt belangrijk in de slotfase van dit seizoen. Dat hebben we gelukkig onder controle", vertelt de Duitser. Hij is tevreden met de auto en de coureurs, maar als de zaken niet op orde worden gehouden wordt het een moeizaam gevecht. "Naar mijn mening is de auto in orde, hebben we een goed team en twee sterke coureurs. Als we de zaken op orde houden dan blijven we tot aan de laatste race in het gevecht."

Daniel Ricciardo en Andreas Seidl op de grid voor de race Imola 2022
Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: De hoogtepunten uit de loopbaan van Verstappen: Red Bull

Lees ook: Helmut Marko: Verstappen is volwassener geworden

Lees ook: Théo Pourchaire in actie tijdens VT1 in Amerika

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden