Helmut Marko: Verstappen is volwassener geworden

Marko Red Bull Racing

Helmut Marko vindt dat Max Verstappen volwassener is geworden. Hij heeft het hele seizoen een klassevolle Verstappen gezien. Marko is dan ook erg tevreden over het verloop van het seizoen. Dit laat hij weten tegenover Sky Sports F1.

Max Verstappen werd tijdens de Grand Prix van Japan voor de tweede keer wereldkampioen. Dit had nogal wat voet in de aarde, er was namelijk onduidelijk of hij wel genoeg punten had gescoord. Dit was het geval en Helmut Marko is dan ook erg tevreden met de prestaties van Verstappen. Hij vindt dat Verstappen volwassener is geworden en dit seizoen veel klasse heeft laten zien. 

2021 versus 2022

Het kampioenschap in 2021 werd tot het laatste moment spannend. Daar wist Verstappen in de laatste ronde van de laatste race in Abu Dhabi zijn eerste wereldkampioenschap te winnen. Echter ging dat nogal controversieel en zijn de meningen erover verdeeld. Dit seizoen weet Verstappen iedereen te slim af te zijn. Het begin verliep nog wat moeizaam, maar eenmaal op gang is hij niet meer te stoppen geweest. Marko ziet dan ook een veel volwassenere coureur op de grid. "Verstappen is veel relaxter en volwassener geworden dan vorig jaar. Vooral in Budapest en in Spa was hij niet te houden, hij deed dat met zo veel klasse.  Ik denk dan ook dat dit nog niet alles is wat we hebben gezien van Verstappen."

Verstappen en Marko Japan 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

"Verstappen niet het type voor records"

Volgens Marko is Verstappen niet het type om records te verbreken, iets waar Lewis Hamilton vaak wel mee bezig is. Marko was dan ook verbaasd dat Hamilton op gelijke hoogte met Schumacher kwam, maar vindt Verstappen niet het type die per se de records moet verbreken. "Ik dacht altijd dat het record van Michael (lees: Schumacher) niet te verbreken was en toen kwam Lewis (lees: Hamilton) op dezelfde hoogte. Echter is Verstappen niet het type die per se de records wil verbreken. Ik denk dat hij op een dag zegt dat hij er gewoon genoeg van heeft en dan ook de Formule 1 verlaat."

Lees ook: Théo Pourchaire in actie tijdens VT1 in Amerika

Lees ook: De geschiedenis van Honda en Red Bull Racing: van onsuccesvol naar het kampioenschap

Lees ook: Alpine maakt zich geen zorgen over relatie Ocon en Gasly

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden