Théo Pourchaire in actie tijdens VT1 in Amerika

Theo Pourchaire Hongarije

Théo Pourchaire stapt tijdens de eerste vrije training tijdens de Grand Prix van Amerika in de Alfa Romeo van Valtteri Bottas. Dit wordt de eerste keer voor Pourchaire dat hij mag deelnemen aan een Formule 1 weekend. Dit maakt Alfa Romeo bekend op hun social media.

Niet alleen Logan Sargeant komt in actie tijdens de Grand Prix van Amerika, maar ook Théo Pourchaire mag in een Formule 1-wagen stappen. Beide Formule 2 coureurs stappen tijdens de eerste vrije training op het Circuit of the Americas in de auto. Pourchaire zal in plaats van Valtteri Bottas te zien zijn. Pourchaire ligt nu tweede in het kampioenschap en is flink in gevecht om de titel in de Formule 2. 

Officieel debuut

Pourchaire heeft al eens eerder plaats genomen in een Formule 1 auto, dit was tijdens een privétest met Alfa Romeo. Hij mocht vorig jaar plaatsnemen in de Alfa Romeo C38, die uit 2019 komt. Dat was toen niet tijdens een grand prix-weekend en dus wordt dit zijn officiële debuut, daar is hij dan ook erg blij mee. "Ik kijk ontzettend uit naar mijn officiële debuut in Austin. Het wordt mijn tweede keer achter het stuur van een Formule 1-auto, maar op de een of andere manier voelt dit als de eerste keer. Het is geweldig dat het tijdens het grand prix-weekend gebeurt", aldus Pourchaire. Volgens de Fransman is het wel een droom die uitkomt en kijkt hij er enorm naar uit. "Het voelt als een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om de baan op te gaan en om data te verzamelen voor het team."

Vasseur lovend over Pourchaire

Teambaas van Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, is niets minder dan lovend over de jonge Fransman. "Théo (lees: Pourchaire) heeft dit seizoen al meermaals indrukwekkend gepresteerd. Het is dan ook meer dan een verdiende kans voor hem", aldus Vasseur. Die al een aantal jaar samenwerkt met Pourchaire en er dan ook zeker van is dat hij waardevolle data voor het team gaat verzamelen. "We werken nu al vier jaar met hem en we zijn onder de indruk van zijn progressie. We zijn er dan ook zeker van dat hij ons gaat voorzien van waardevolle data."

Lees ook: De geschiedenis van Honda en Red Bull Racing: van onsuccesvol naar het kampioenschap

Lees ook: Alpine maakt zich geen zorgen over relatie Ocon en Gasly

Lees ook: De hoogtepunten uit de loopbaan van Verstappen: Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden