Alpine maakt zich geen zorgen over relatie Ocon en Gasly

door Frederique van Grinsven
Alpine-Site-version

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer gelooft dat de relatie tussen Pierre Gasly en Esteban Ocon geen problemen zal opleveren wanneer de Franse coureurs volgend jaar teamgenoten worden.

Afgelopen weekend werd bekend dat Gasly de overstap zou maken naar Alpine en de plek van Fernando Alonso inneemt naast Ocon, die al sinds 2020 voor het Franse team rijdt.

Intense concurrentie

Beiden groeiden op in Normandië en raceten tegenover elkaar in karting- en juniorseries. De concurrentie tussen de twee werd te hevig en de vriendschap eindigde ruime tijd voor ze hun debuut maakten in de Formule 1; Ocon bij Manor Racing in 2016 en Gasly het jaar daarop met Toro Rosso.

“Ze zijn ongeveer even ervaren, erg snel en ambitieus. Dus ik denk dat ze goed zullen samenwerken." zegt Szafnauer tegen verschillende media. "We hebben vooraf met het hele team gesproken, inclusief Esteban, om ervoor te zorgen dat als we een beslissing nemen, het een teamsport is en we kunnen samenwerken en optimaliseren.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

Ocon had andere voorkeur

Zowel Gasly als Ocon hebben zich al eerder geuit over hun relatie en zeggen beiden respect voor elkaar te behouden. In september liet Ocon echter weten dat zijn voorkeur bekend was bij het team.

"Als ik iets te zeggen had dan wordt mijn teamgenoot Mick [Schumacher]." zei hij toendertijd."Met Pierre heb ik een goede relatie. We hebben respect voor elkaar, maar dat zou ik voor iedereen hebben die naast mij komt rijden."

Hopelijk zal vriendschap weer opleven

Desondanks is Szafnauer hoopvol dat de relatie tussen de oude vrienden zal verbeteren. "Esteban was erg meegaand, Pierre ook." weet Szafnauer. "Het zijn professionals en ze hebben geen probleem om samen te werken. Hopelijk zal de vriendschap weer opleven." 

"Ze waren op een gegeven moment vrienden, maar vanuit een professioneel perspectief zijn ze allebei erg blij om met elkaar samen te werken."

Lees ook: De hoogtepunten uit de loopbaan van Verstappen: Toro Rosso

Lees ook: Adrian Newey kijkt terug op zelfontworpen kampioensauto

Lees ook: Pietro Fittipaldi twee trainingen in actie voor Haas

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden