Pietro Fittipaldi twee trainingen in actie voor Haas

Pietro Fittipaldi in de auto van Haas eerste testdag Bahrein 2022

Pietro Fittipalde stapt tijdens de komende raceweekenden tweemaal in de Formule 1-auto van Haas voor de eerste vrije training. Hij mag deelnemen aan een trainingssessie in Mexico en Abu Dhabi. En met nog een vrij zitje voor 2023, grijpt hij deze kans met beide handen aan.

Dit jaar zijn de Formule 1-teams verplicht om twee trainingen een rookie-coureur in te zetten. Haas heeft dus gekozen voor Fittipaldi. Hij loopt al even mee bij het team. In 2020, na de hevige crash van Romain Grosjean, verving hij de Fransman voor de laatste twee races van het seizoen. Tijdens de wintertest in Bahrein, voorafgaand aan huidig seizoen, is hij ook al even in actie gekomen. Dit naar aanleiding van het vertrek van Nikita Mazepin, op het moment dat Kevin Magnussen nog niet bij Haas had getekend.

"Ik wil Haas bedanken voor deze geweldige kans. Begin dit jaar heb ik al in Bahrein mogen rijden, maar om nog een kans te krijgen is geweldig. Het is een hele snelle auto en ik kijk ernaar uit om in Mexico en Abu Dhabi te rijden", zo laat hij weten via de sociale media van het team. 2022 is het vierde jaar op rij dat hij fungeert als test- en reservecoureur bij het team van Haas.

Kans op zitje

Voor 2023 staat enkel Kevin Magnussen onder contract bij het Amerikaanse team. Het is nog niet zeker of Mick Schumacher blijft, of dat er komend seizoen een andere coureur op deze plek zal zitten. Rede genoeg dus voor Fittipaldi om deze sessies extra zijn best te doen. Ook zal Antonio Giovinazzi, reservecoureur bij Ferrari, dit seizoen nog een training in actie komen voor Haas. In Austin is het weer zijn beurt. Er zijn voor het team dus meerdere opties mogelijk voor het schaarse vrije zitje voor 2023. 

Lees ook: Max Verstappen: We hebben betere regenbanden nodig

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen maakt belofte waar

Lees ook: W series schrapt laatste drie races, Chadwick kampioen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden