Max Verstappen: We hebben betere regenbanden nodig

Max Verstappen zaterdag Japan 2022

Volgens Max Verstappen moet Pirelli, samen met de coureurs, de regenbanden verbeteren. Met name de full wets zijn in zware omstandigheden niet goed genoeg. Dit laat de Red Bull coureur weten aan Motorsport.com.

We zien het steeds vaker, coureurs die liever niet op de full wets rijden terwijl de weersomstandigheden slecht zijn. Dit komt omdat de regenband niet goed genoeg is. Vaak willen ze wel naar de intermediates grijpen, maar kan dat gewoon niet doordat het weer te slecht is. Max Verstappen wil dan ook dat Pirelli samen met de coureurs gaat kijken wat er beter kan. Hij wil zelfs speciale testdagen voor de regenbanden van de bandenfabrikant. 

"We hebben betere banden nodig"

Tijdens het ontwikkelen van de huidige Pirelli banden zou Pirelli rekening gehouden hebben met de nieuwe bolides. Zo zou de spray eerder omhoog gestuurd worden zodat de coureurs er minder last van hebben. Hierdoor zouden ze in extremere weersomstandigheden gewoon kunnen rijden. Toch gaat het nog mis, neem als voorbeeld dit weekend in Japan.

Tijdens de Grand Prix van Japan zag niemand iets, met uitzondering van Verstappen, en dat op de full wets. Hierdoor werd de race lange tijd stilgelegd. Verstappen heeft dit probleem al eerder aangekaard en wil nu actie. "Eigenlijk wil ik niet op iedereen commentaar geven, maar volgens mij hebben we betere banden nodig. Als je ziet wat ze twintig tot dertig jaar geleden aan konden qua hoeveelheid water op de baan, dat was heel anders dan nu", aldus Verstappen. Het probleem is volgens de Nederlander simpel te verklaren, de full wets voeren te weinig water af. "We hebben betere regenbanden nodig omdat de full wets van nu het water niet goed afvoeren."

Verstappen en Leclerc Japan 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Helpen ontwikkelen

Ondanks dat Verstappen kritisch is wil hij juist alleen maar helpen. Zo vindt hij dat er ook testdagen voor de regenbanden moeten komen. "We testen allerlei droogweerbanden, maar we zouden eigenlijk ook de regenbanden moeten testen. Het is geen kritiek, maar ik wil juist helpen", vertelt de Red Bull coureur. Door dit in te stellen zouden coureurs samen met Pirelli tot een oplossing kunnen komen en ook met hevigere weersomstandigheden kunnen racen. "Misschien kunnen we samen tot betere regenbanden komen. Dan hoeven we niet na twee ronden al over te stappen op de intermediates. Normaal gesproken moet je ook bij hevige regenval kunnen rijden, al hebben we daar wel andere banden voor nodig."

Lees ook: 1 aan Tafel: Verstappen maakt belofte waar

Lees ook: W series schrapt laatste drie races, Chadwick kampioen

Lees ook: Red Bull: Bericht over budgetcap komt als verrassing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden