George Russell: We blijven onze kansen maximaliseren

George Russell vrijdag Australië 2023

George Russell heeft met een tevreden gevoel de eerste dag in Australië afgesloten. De Britse coureur merkt dat er, ten opzichte van VT1, verbeteringen gemaakt zijn tijdens VT2. Hierdoor kijkt hij met een positieve blik uit naar de kwalificatie. 

George Russell heeft de vrijdag positief af kunnen sluiten op Albert Park. De Mercedes kent niet een al te beste start aan het seizoen, maar de Britse coureur merkt dat er verbeteringen in zicht zijn. Ondanks dat ze nog niet zijn waar ze willen zijn kijkt Russell met een tevreden gevoel uit naar de kwalificatie. Ook hoopt hij hetzelfde te kunnen behalen als in Saoedi-Arabië.

Verbeteringen

Waar Lewis Hamilton nog niet tevreden is met de auto, is George Russell dat wel. Hij merkt dat er veel verbeteringen zijn gemaakt in de tussentijd. Ook tijdens het rijden op de baan is hij veel bezig met het verbeteren. "VT2 was voor iedereen een beetje frustrerend door de regen. Het was voor ons wel een prima sessie en ik heb het gevoel dat we een stap hebben gezet, zeker als je kijkt naar VT1", aldus Russell. Voor Russell voelen die veranderingen positief aan, maar is het wel afwachten of de aanpassingen zich goed vertalen richting de kwalificatie. "We proberen de auto tijdens het weekend steeds meer te verbeteren en dat is een fijn gevoel. Echter, moeten we wel zien hoe die veranderingen zich vertalen tijdens de kwalificatie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

"Het circuit is vergelijkbaar met Jeddah"

Volgens Russell heeft het circuit veel weg van het Jeddah Cornische Circuit, zeker als het aankomt op grip. "Het circuit is vergelijkbaar met Saoedi-Arabië, vooral als het op grip aankomt. Dat heeft invloed op het racen. Je kan hier makkelijk langer doorrijden op je banden, en dat is best uniek", vertelt de Britse coureur. Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de kwalificatie reageert hij hetzelfde als Hamilton; P5 is het hoogst haalbare. Toch wil Russell zich blijven inzetten om te verbeteren en maximaliseren. "Starten vanaf de derde startrij, tussen P5 en P8, is waar we nu zitten. Natuurlijk is dat niet waar we als team willen zijn, maar er komen verbeteringen aan. We moeten onze kansen maximaliseren en een vergelijkbaar weekend als in Jeddah creëren. We blijven ons best doen."

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Lees ook: Lewis Hamilton niet tevreden na eerste twee trainingssessies

Lees ook: Alonso eerste in verregende tweede vrije training van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden