Lewis Hamilton niet tevreden na eerste twee trainingssessies

Lewis Hamilton vrijdag Australië

Lewis Hamilton is nog niet tevreden met de Mercedes. Hij heeft twee trainingssessies de auto aan kunnen voelen, maar door gemaakte veranderingen en regen heeft hij geen goed beeld kunnen krijgen. 

Lewis Hamilton is na de eerste twee trainingssessies nog niet tevreden met de Mercedes. De eerste vrije training heeft de Brit stappen gezet door de tweede tijd te noteren, maar door de auto aan te passen voor de tweede vrije training heeft het team toch weer stappen achteruit gezet. Ook de regen speelde een grote rol. Hij wist de dertiende tijd te noteren tijdens de tweede vrije training. Volgens de Mercedes coureur valt er nog veel te bespreken. 

Geen veranderingen

De Mercedes heeft het zwaar tijdens de start van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen kwamen ze met een nieuw concept, het 'zero' sidepod concept. Dat concept bleek niet al te goed te werken en daar ondervinden ze nog steeds problemen van. Volgens Hamilton zijn er dan ook geen veranderingen ten opzichte van de vorige twee races. "De eerste vrije training verliep goed, de tweede vrije training minder. De auto voelt hetzelfde aan als in Bahrein en Saoedi-Arabië", aldus Hamilton. Die toegeeft dat de auto beter aanvoelde tijdens de eerste vrije training, maar door gemaakte veranderingen en de regen verdween dat gevoel bij de tweede vrije training. "De auto voelde tijdens de eerste vrije training beter aan. Echter, door veranderingen voelde hij minder goed in VT2.  We moeten daar wel naar kijken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Verkeer

De afgelopen races hebben we gezien dat verkeer een grote rol speelt tijdens de kwalificatie. Ook Albert Park is geen uitzondering. Het halve stratencircuit kent krappe stukken. Hamilton heeft tijdens VT1 al gemerkt dat het nog een lastige opgave kan worden tijdens de kwalificatie. "Het verkeer is altijd een probleem hier. Tijdens VT1 reden er coureurs bijvoorbeeld heel langzaam op de racelijn. Hopelijk gebeurt dat niet meer en zitten we elkaar niet meer in de weg," vertelt de Britse coureur. Gevraagd naar zijn verwachtingen zit er volgens hem niet meer in dan een vijfde plek, dit door de pace van de Mercedes. "We zullen niet gaan strijden met de Red Bulls, verder zullen we vechten voor de hoogst mogelijke plek. Onze pace zit echter rond de vijfde plek, hetzelfde als de laatste race."

Lees ook: Alonso eerste in verregende tweede vrije training van Australië

Lees ook: Verstappen snelste in eerste vrije training van Australië

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: Ferrari komt tekort in Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden