George Russell zeer tevreden over sprint

door Tim Koenders
George Russell donderdag Australië 2023

George Russell is erg tevreden dat hij van P15 naar P8 is gereden tijdens de sprint in Oostenrijk. Dit leverde de Mercedes-coureur uiteindelijk één punt op.

George Russell begon de zaterdag in Oostenrijk slecht maar wist toch nog punten te pakken. Tijdens de shootout, de kwalificatie voor de sprint, wist George Russell niet verder te komen dan een vijftiende plaats. Dit kwam door problemen met de auto. Het team moest gaan sleutelen en de auto was niet op tijd klaar voor deel twee van de shootout. Zonder een tijd neer te hebben gezet eindigde hij dus als vijftiende. In de race knokte hij zich naar voren en eindigde uiteindelijk als achtste. Dit leverde hem nog één puntje op.

Slicks

Russell was de eerste die het op de slicks probeerde op de opdrogende baan. “Ik denk dat we het goed hebben getimed. Ik vind het leuk om te zien dat dan ineens iedereen naar binnen komt. Het waren lastige omstandigheden. Uiteraard ben ik blij dat ik van P15 naar P8 heb kunnen rijden.” Dat liet de Mercedes-coureur weten aan Formula 1. “Het was een goede race. Ik zei tegen het team dat als het kwalificatie was geweest ik naar de slicks zou gaan. Ik weet natuurlijk niet hoe de racesituatie er precies uitziet. Het was wel heel moeilijk. Je komt er pas achter hoe droog het echt is als je alleen rijdt.”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig tijdens sprintrace in Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position op Red Bull Ring

Lees ook: Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden